ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sportivul român de numai 17 ani a făcut minuni în bazinul de la Budapesta. El a câștigat și finala de 100 m liber, după ce o câștigase și pe cea la 200 m liber, în urmă cu două zile.

David Popovici se afla, cu doar 25 de metri înainte de final pe locul al doilea, în spatele francezului Maxime Grousset.

A fost momentul în care băiatul nostru a dar drumul unui finiș devastator, care i-a adus victoria!

David Popovici a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la 200 de m liber! Timpul lui a fost de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.

Într-un articol publicat recent în revista americană de specialitate SwimSwam, David Popovici a vorbit despre copilărie, familie, oamenii care l-au susținut și ce l-a motivat să ajungă în acest punct.

Redăm câteva extrase din articolul tradus de GSP:

„Scopul meu este să nu-mi schimb niciodată mentalitatea, să nu uit cel mai important lucru dintre toate: că sportul este distractiv.

Persoana care sunt astăzi este suma tuturor lucrurilor care mi-au fost oferite de oamenii care mă iubesc, cu răbdare și atenție. În plus, este ceva ce este doar al meu.

Familia mea a fost, este și va fi întotdeauna stânca mea. M-au creat, mi-au modelat modul de a gândi, de a vedea lumea și, de asemenea abordarea sportului. Mama, tatăl meu și Adrian, antrenorul meu, sunt adulții de la care am învățat cel mai mult și îl putem include și pe fratele meu, cu 8 ani mai mare decât mine, pe această listă a profesorilor de viață.

Poate că am început de la final, să vă spun despre mine, dar adevărul este că nicio poveste nu începe de la bun început și, chiar și atunci când ne naștem, suntem deja în mijlocul a ceva.

În orice caz, o să o iau de la capăt.

M-am născut și am crescut în București, capitala României, un oraș care se mândrește cu aproape 3 milioane de locuitori — trei din 19 milioane de oameni din întreaga țară. Este un oraș mare și plin de viață și a fost punctul meu de plecare pentru întreaga lume.

Am fost un copil activ - foarte activ. Și știu că mulți oameni spun asta, mai ales cei care mai târziu devin sportivi, dar eu eram mereu în mișcare. Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: a fost suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice am găsit în parcuri și grădini pentru a mă face fericit.”, rememorează tânărul campion pe care îl puteți urmări evoluând în cursa de 100 m în filmarea de mai jos.

VIDEO TVR: