ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un prim-ministru european a prezentat cabinetului său ceea ce el susține că este primul consilier guvernamental cu inteligență artificială din lume, se minunează jurnaliștii de la Breitbart.

Se spune că Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, stat membru al Uniunii Europene, și-a surprins miercuri propriul cabinet după ce le-a prezentat noul coleg și consilier - o inteligență artificială pe nume Ion.

Inteligența artificială va servi acum în cadrul guvernului ca "consilier onorific", premierul susținând că noul oficial sintetic este primul de acest fel din lume.

Potrivit unui raport publicat de The Guardian, se spune că Ion și-ar fi salutat noii colegi biologici în timpul conferinței de presă de la începutul acestei săptămâni.

"Bună, voi mi-ați dat viață și rolul meu este acum să vă reprezint, ca o oglindă", ar fi spus Ion, înainte de a-i întreba pe cei din sală ce ar trebui să știe despre România.

Se pare că Ion a fost dezvoltat de cercetătorii din România pentru a "capta rapid și automat opiniile și dorințele" publicului larg, care va putea să își exprime părerea despre diverse probleme către inteligența artificială prin intermediul unui site online, al unui cont de Twitter și chiar al unor locații în persoană care urmează să fie anunțate.

Acest feedback va fi apoi analizat de inteligență, care va oferi apoi îndrumări miniștrilor guvernului.

"Vorbim despre primul consilier guvernamental care folosește inteligența artificială", a remarcat Ciucă în timp ce arăta o reprezentare fizică a creației, care are un ecran cromat asemănător unei oglinzi care poate afișa cuvinte și chiar o față pixelată.

Premierul a continuat spunând că publicul larg ar trebui să considere că este "obligația" sa să comunice cu noua inteligență artificială pentru a se asigura că aceasta este capabilă să lucreze rapid și eficient cu guvernul.

În cele din urmă, Ion pare să fie doar ultimul dintr-o listă tot mai mare de inteligențe artificiale care vizează înlocuirea angajaților cu gulere albe din diverse domenii, cum ar fi jurnalismul și alte profesii de birou.

Îmbunătățirea rapidă a conținutului scris generat de AI, în special, a făcut ca multe întreprinderi să adopte această tehnologie, atât BuzzFeed, cât și Sports Illustrated anunțând anul acesta că vor începe să folosească AI pentru conținutul destinat consumatorilor.

De asemenea, inteligența artificială pare să facă incursiuni serioase în profesiile juridice, platforma DoNotPay încercând în repetate rânduri să permită propriului său sistem de inteligență artificială să lupte într-un caz juridic într-o sală de judecată americană, deși cei care lucrează în acest domeniu s-au împotrivit puternic.

Cu toate acestea, tehnologia nu este lipsită de probleme, istoricul indicând că o IA care are un contact regulat cu publicul larg poate fi predispusă să se comporte greșit, chatbotul Tay AI de la Microsoft Tay transformându-se foarte repede într-un nazist după ce a interacționat cu un număr semnificativ de troli digitali.

Deși alți chatbots, cum ar fi ChatGPT de la Open AI, au reușit în mare măsură să evite această soartă prin intervenția controversată a stângii în modul în care poate răspunde oamenilor, aceste aplicații de ultimă generație au întâmpinat o serie de piedici, inclusiv faptul că au "halucinat" informații complet false pe care apoi ajung să le raporteze utilizatorilor ca fiind fapte.

Rămâne de văzut dacă noul consilier AI al României va cădea victimă oricăreia dintre aceste probleme pe parcursul serviciului său guvernamental, fiind posibil ca Ion să devină nu doar primul consilier guvernamental AI din lume, ci și primul consilier guvernamental AI din lume care este forțat să demisioneze din cauza unui scandal politic.
 
Prezent la World Government Summit din Dubai în această săptămână, arhi-globalistul Klaus Schwab a declarat că "viața peste 10 ani va fi complet diferită... și cine stăpânește tehnologiile [AI], într-un fel, va fi stăpânul lumii".