ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brigitta Dachmann, o creatoare de pălării de 29 de ani din Cluj-Napoca, originară din Satu Mare, a intrat subit în moarte cerebrală joi, 19 august 2021, la secția ATI II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, potrivit OKmagazine.ro și DoctorulZilei.ro
 
În ultima postare pe paginile de socializare, tânăra dansa la un celebru festival. A mers acasă, i s-a făcut rău și apoi s-a stins, după ce ar fi suferit un anervrism cerebral, notează și România TV. Mai exact, un accident vascular cerebral (AVC), după cum subliniază Jurnal de Satu Mare.

Pe 9 august, Brigitta Dachmann fusese alături de iubitul ei la festivalul Electric Castle și postase fericită fotografiile pe care le-a făcut acolo. O săptămână mai târziu, tânăra din Cluj, în vârstă de doar 29 de ani, suferea de un anevrism cerebral și intra în moarte clinică.
 

Tânăra a decedat după ce aparținătorii săi au decis să-i lase pe medici să îi preleveze organe (ficat, rinichi, cord, plămâni și țesuturi osoase) pentru a le transplanta unor alte 5 persoane aflate în nevoie. 
 
Din informațiile disponibile pe contul de Facebook al Brigittei Dachmann, se vede că aceasta era încrezătoare în „vaccinurile” anti-Covid. Pe 26 și 27 noiembrie 2020, ea a redistribuit „motive pentru care eu am să mă vaccinez” postate pe Facebook de useristul Răzvan Cherecheș, auto-intitulat „proful de sănătate publică”, un neobosit propagandist al politicilor pandemice.
 
 
O ironie amară, „formatorul” de opinie Răzvan Cherecheș spunea în postarea de mai sus că nu ar vrea ca cineva să moară și el să știe că este responsabil, motiv pentru care îndemna la vaccinarea cu serurile experimentale Covid... 
 
 
În vara anului 2021, Brigitta Dachmann participase la Electric Castle (6-15 august), un festival de „muzică” unde vaccinarea sau testarea de Covid a spectatorilor erau obligatorii, pe lângă purtarea la mână a unei brățări cu chip RFID. Potrivit părinților ei, tânăra se pregătea să meargă și la festivalul UNTOLD (9-12 septembrie), desfășurat în condiții similare.
 
La cei 29 de ani ai săi, Brigitta Dachmann mai lucrase și la Asociația Art Mirror, o ONG cu scopul declarat de a promova „arta sustenabilă” și „conceptul de recycling art”, precum și la Teatrul de Păpuși „Spiriduș” din Cluj-Napoca. De altfel, ea era fiica îndrăgitului artist păpușar Ana Maria Dachmann, care dăduse în ianuarie un interviu pentru „Informația de Duminică” despre fascinanta lume a teatrului de păpuși.
 
Într-un interviu pentru Gazeta de Nord-Vest, întrebată fiin care este cea mai mare dorință a ei, Brigitta Dachmann dăduse următorul răspuns: „Nu am o dorință anume, însă îmi doresc sa fiu sănătoasă atât eu cât și familia mea și persoanele pe care le iubesc, să reușesc să evoluez pe plan profesional, să fiu înconjurată de prieteni, și să nu uit să mă bucur de fiecare clipă”. Tot ea afirmase în martie pe Facebook că își dorește să se laude nepoților ei cu pozele făcute în calitate de fotomodel. Din păcate, destinul ei a fost curmat prea devreme...