ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Britanicilor li s-ar putea da permise speciale de libertate dacă sunt testați negativ la coronavirus de două ori pe săptămână.

Potrivit relatărilor citate de Standard.co.uk, deținătorii unor astfel de permise vor trebui, prin intermediul unui formular electronic, să facă dovada faptului că au fost testați periodic. 

Cei care au rezultat negativ la testul de coronavirus în cadrul testărilor comunitare din anumite regiuni ale Regatului Unit ar putea avea parte de mai puține restricții, având posibilitatea de a se întâlni cu alte persoane care au avut și ele rezultate negative.

Anunțul a fost făcut luni de premierul britanic Boris Johnson, în timp ce prezenta noile reguli pandemice care se vor aplica în Regatul Unit - Planul Covid de Iarnă al Guvernului.

Conform Forbes, restricțiile mai blânde pentru anumite categorii de oameni, pe care presa le-a numit „permise de libertate” vor fi aplicabile în zonele de nivel 3, aflate sub cele mai aspre restricții, potrivit noii strategii. 

Boris Johnson a afirmat că dacă această metodă va da roade, autoritățile vor „putea oferi celor cu rezultate negative la coronavirus perspectiva reducerii numărului restricțiilor”.

Cu toate acestea, liderii britanici au recunoscut că sistemul este „neverificat” și că există multe „necunoscute”.

Testarea în masă va fi făcută folosind teste cu flux lateral, care dau rezultatul în 20 de minute, dar sunt considerabil mai puțin precise decât testele RT-PCR (care au o marjă de eroare de minimum 30% - n.red.).

Nou-anunțatul Plan Covid de Iarnă stabilește un sistem de corona-restricții împărțit pe trei nivele (alertă medie, ridicată și foarte ridicată), care va fi în vigoare până în martie 2021.