ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata de infectare ar fi, miercuri, de 3,3 la mie, astfel că și Capitala intră în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov. Evenimentele se vor desfășura cu așa-zisul „certificat verde” de segregare a populației majoritar nevaccinate.

Prefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a transmis, miercuri, că rata de infectare în București ar fi de 3,3 la mia de locuitori, transmite Antena 3.

„Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, astăzi, 22.09.2021, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 3,30 la 1000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 7280 de cazuri. 
În ultimele 24 h, s-au înregistrat 1044 de cazuri noi de infectare și 103 cazuri reconfirmate”, a transmis Pefectura București, miercuri, pe Facebook
 
Așa-zisul „certificat verde” va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori, anunță autoritățile, deși măsură este ILEGALĂ, după cum au explicat avocații.

Citiți Av. Elena Radu: Certificatul verde al Guvernului este FALS. Certificatul nu poate fi folosit la nivel național ca să restrângă drepturile și libertățile românilor ci numai pentru circulația în UE. Unde este SRI-ul?