ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul este cel mai ieftin oraș de vizitat, din lume, arată un studiu recent realizat de analiștii băncii elvețiene UBS. La polul opus, cele mai scumpe metropole sunt Zurich, New York și Geneva.

Dacă nu știți unde să mergeți în vacanță și să cheltuiți puțin, mergeți spre Est. Sfatul este al celor de la UBS, pe baza comparării prețurilor din zeci de orașe, conform site-ului Fortune.com.
 
În cel mai recent raport publicat de analiștii elvețieni, în Europa se află cele mai  multe dintre cele mai scumpe metropole, in timp ce cele mai ieftine se află în Europa de Est și Asia.

Dacă la Zurich costul unui city break ajunge la 1.050 de dolari, iar la New York turiștii scot din buzunar cam 1.030 de dolari, la Geneva și Tokyo un city break este în jur de 1.000 de dolari.
Zurich was the most expensive city for a vacation, averaging $1,050 Paris, Munchen, Taipei, Helsinki și Dubai se află in top ten al celor mai scumpe orașe.

Pentru cei care vor o vacanță cu mai puțini bani, UBS recomandă clar Bucureștiul, unde un city break este de doar 260 de dolari. În acest clasament, capitala României este urmată de Mumbai și Sofia, cu 300 de dolari pentru o noapte, Bangkok, cu 320 de dolari, New Delhi, cu 340 de dolari și Beijing cu 350.

UBS a întocmtit acest clasament pe baza prețului mediu din fiecare oraș analizat, pentru două persoane, în care a fost incluse cheltuieli neplanilficate precum o cină mai specială, închirierea unei mașini sau călătorii cu taxiul.