ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 31 de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în Grecia ca provenind din Muntele Athos, iar 4 monahi primesc îngrijire în spital, fără a fi intubați, arată Romfea.gr. Cu ocazia acestei informări, a ieșit la iveală faptul că monahii nu se înghesuie la vaccinare, ceea ce infirmă lăudăroșenia oficială din ultima perioadă, conform căreia sute de doze de vaccin au fost trimise către Muntele Athos. Trimise, dar nu primite!

Potrivit guvernatorului Muntelui Athos, Athanasios Martinos, cu două săptămâni în urmă regiunea era aproape liberă de covid, cu maximum 3-4 cazuri confirmate. În prezent, circa 33-34 de cazuri noi au fost confirmate.

El arată că nu a fost identificat nici un caz în vreo mănăstire. Noile cazuri au fost depistate în chilii de la Nea Skiti, în partea sudică a Muntelui Athos, și într-o chilie de la schitul Sfânta Ana. Potrivit lui Martinos, 4 monahi au fost duși la un spital din Thesalonic, unde sunt tratați în paturi/saloane normale de Covid. Nici unul nu a necesitat intubare până în prezent.
 

Guvernatorul Muntelui Athos a transmis în publicația GRTimes un mesaj liniștitor cu privire la noile infectări, legând numărul acestora de creșterea numărului de cazuri în nordul Greciei în general, și în provincia Halkidiki, în special.

„Nu este adevărat că monahii care au plecat cu învoire au adus virusul la întoarcerea în Sfântul Munte”, comentează Martinos referindu-se la cazul unui călugăr care s-a îmbolnăvit după ce a părăsit Muntele Athos pentru a merge la înmormântarea mamei sale.

A fost extinsă interdicția de vizitare a Sfântului Munte până pe 15 aprilie, prin decizia guvernatorului adjunct, Aristos Kosmiroglou. În același timp, în toate porturile care asigură legătura cu Sfântul Munte se efectuează zilnic teste rapide, fără de care nu se poate intra în Athos.

În plus, a început vaccinarea monahilor și muncitorilor din Sfântul Munte, însă guvernatorul Martinos recunoaște că până acum nu a fost manifestat prea mult interes pentru vaccinare, reamintind totuși că în multe cazuri imunitatea a fost obținută natural de călugării care au trecut prin boală, în timp ce multe mănăstiri au stabilit și respectă măsuri de protecție foarte stricte.