ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:30 Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în ședința de sâmbătă, un proiect de hotărâre privind numirea a șase administratori provizorii în Consiliul de Administrație (CA) al Regiei Autonome de Transport București (RATB).

 Hotărârea a fost adoptată cu 28 de voturi "pentru" și șase "împotrivă".

Membrii CA provizoriu al RATB sunt: Adrian Sorin Mihail, Ionuț Nicolae Cieocoiu, Iuliu Gogescu, Dumitru Catană (propuși de grupul PSD), Bogdan Alexandru Trifan (propunerea ALDE) și Mihai Petcu (propus de PMP).

Întrebată de presă ce funcție va avea Adrian Sorin Mihail, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că va hotărî Consiliul de Administrație.

„CA-ul decide. La prima ședință a CA-ului se va alege președintele Consiliului de Administrație și directorul general interimar. Din punctul meu de vedere, cred că este cel mai potrivit să devină director general interimar (Adrian Sorin Mihail — n.r.), pentru că are cea mai bună experiență în conducerea RATB", a spus Firea.

Anterior, în cadrul aceleiași ședințe de îndată, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre care prevede revocarea membrilor CA al RATB.

Primarul Firea anunța, vineri, că a convocat, pentru sâmbătă dimineața, o ședință de în care va supune dezbaterii și aprobării consilierilor generali revocarea Consiliului de Administrație al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă și numirea unui CA provizoriu, conform legislației de specialitate în vigoare.
 
Știre inițială
 
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri seara că a decis să demită conducerea Regiei Autonome de Transport București (RATB), din cauza felului în care a fost gestionată situația în ultimele 24 de ore.

Firea va propune demiterea conducerii RATB în ședința de sâmbătă dimineața a Consiliului General al Municipiului București.

Principala nemulțumire vizează modul în care a funcționat transportul în comun în perioada cu viscol din ultimele 24 de ore. Primarul general le-a cerut celor de la RATB să scoată mai multe autobuze și troleibuze pe traseu, iar conducerea Regiei nu s-a conformat. În același timp, nu au fost curățate stațiile mijloacelor de transport în comun, iar directorul general al regiei este plecat în concediu fără să fi anunțat acest lucru.

"Am dispus să fie chemați angajați de acasă, dacă sunt mai mulți în concediu. Am dispus scoaterea în trafic a mai multor mașini și au scos doar 11 în plus, lucru care nu este în măsură să ne mulțumească”, a spus Firea.

Vineri după-amiază, conducerea RATB a anunțat că, la solicitarea Primarului General, a luat măsuri speciale pentru asigurarea transportului în zilele următoare.

”Ca urmare a dispozițiilor Primarului General Gabriela Firea, pentru asigurarea transportului public de suprafață în condiții de iarnă, RATB a dispus, vineri, 6 ianuarie 2017, suplimentarea programului de transport, pentru zilele de sâmbătă-duminică, cu un parc de 70 de autobuze, 10 troleibuze și 20 de tramvaie. Cele 100 de vehicule reprezintă parcul de rezervă pentru zile de sărbătoare, cu personalul aferent, în regim de lucru suplimentar.
În ceea ce privește programul pentru zilele lucrătoare, începând de luni, 9 ianuarie 2017, parcul va fi suplimentat cu toate vehiculele disponibile, inclusiv cele ieșite din reparație: 18 autobuze, trei troleibuze și trei tramvaie”, a transmis conducerea RATB, printr-un comunicat.