ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma consultărilor cu partidele politice desfășurate luni la palatul Cotroceni, președintele republicii a ales să-l desemneze candidat la șefia Guvernului pe Dacian Cioloș (proaspăt președinte al USR), nemulțumind cele două partide mari, PNL și PSD. 

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, a anunțat Administrația Prezidențială. Un astfel de vot este puțin probabil să fie primit din partea aceluiași Parlament care a dat jos guvernul Cîțu printr-un vot al deputaților PSD și AUR.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a afirmat luni Klaus Iohannis, citat de Agerpres

Cine este Dacian Cioloș? Fost premier „tehnocrat” al României, demis de români la alegerile din decembrie 2016 pentru incompetență, în prezent președinte al partidului neo-bolșevic vaccinist USR și șef al grupării neo-comuniste Renew Europe, care militează pentru transformarea Europei într-o zonă liberă pentru homosexuali, lesbiene și disforici de gen.