ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus A PAISPREZECEA prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iulie. Decizia va fi aprobată joi, în Guvern. Comitetul lui Cîțu și Arafat propune menținerea obligativității purtării măștii în spațiile publice, precum și menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte feluri de întruniri în spații deschise. Mai multe detalii despre restricțiile menținute sau adăugate puteți citi pe pagina web Antena 3

Reacțiile nu au întârziat să apară, deoarece ne aflăm în plină vară și pe timp de caniculă, iar infectarea cu gripa corona a scăzut până aproape de dispariție. Scriitorul și politicianul Varujan Vosganian descrie prelungirea la infinit a stării de alertă ca pe o „sfidare la adresa națiunii” și somează CNSU, Guvernul și Ministerul Sănătății să prezinte care sunt indicatorii în baza cărora va putea fi ridicată starea de alertă.

„Faptul că, în condițiile în care în majoritatea județelor numărul cazurilor zilnice de infectare este de zero sau unu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență prelungește starea de alertă pe tot cuprinsul țării este deja un act de sfidare la adresa națiunii. Este intolerabil că Guvernul, Ministerul Sănătății sau CNSU nu ne prezintă care ar trebui să fie indicatorii care să permită ridicarea stării de alertă, să știm și noi când ori dacă vreodată starea de alertă va mai fi ridicată. Purtarea măștii în locuri publice socotite aglomerate ori în spațiile închise și restricțiile la desfășurarea întrunirilor de orice fel nu pot fi justificate în condițiile în care incidența cazurilor de infectare zilnică este de unu la jumătate de milion iar cel al deceselor de unu la zece milioane !!! Cred că suntem deja victimele unei psihoze paranoide, asezonate din belșug cu achiziții fără licitație”, a scris Varujan Vosganian, miercuri, pe Facebook.