ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ploi abundente, vânt puternic și ninsori  pentru jumătate de țară, valabil pentru perioada 03 mai, ora 09:00 - 04 mai, ora 21:00.

În intervalul 03 mai, ora 09:00 - 04 mai, ora 21:00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantități de apă de peste 20...30 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

În zonele atenționate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 70 km/h.
 
ANM atenționează că în sudul, sud-estul și centrul țării valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă din an.