ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali de top din domeniul sănătății din SUA, inclusiv dr. Anthony Fauci, au ascuns încă de la începutul anului 2020 legăturile între COVID-19 și Institutul de Virusologie din Wuhan, China, în schimb au canalizat discursul oficial pe teoria - FALSĂ - a originii naturale, relevă noul scandal din SUA analizat de The Epoch Times. Republicanii, care l-au mai audiat pe Fauci pe această problemă, când acesta a negat să aibă cunoștință de așa ceva, sunt furioși și cer demiterea mincinosului vinovat de sperjur, delict federal, considerându-l responsabil în mare parte de modul defectuos în care s-a gestionat pandemia pe plan mondial și din cauza ascunderii acestor informații. Cât și de morți - peste 800.000 în SUA, peste 5.000.000 în lume, până acum. Un studiu recent din revista științifică Nature a remarcat că virusul COVID-19 a fost adaptat în mod unic pentru a infecta oamenii.

Sen. Dr. Rand Paul la audierea de pe 11 ianuarie 2021 despre responsabilitatea „arhitectului” Fauci:

 
În ciuda acestor dezvăluiri extraordinare - care confirmă supozițiile ActiveNews și ale oricărui om care gândește și cercetează în profunzime acest subiect - presa „oficială” - pe drept cuvânt redenumită de Donald Trump FAKE MEDIA - tace ca o „mare curvă”, ca să cităm din Carte.
 

Chestiunea a apărut prima oară într-o teleconferință secretă la 1 februarie 2020. Ea a fost detaliată vag în e-mailuri publicate anterior și puternic editate. Aceste e-mailuri sugerau cu tărie că Fauci și un mic grup de oameni de știință de top au încercat să promoveze teoria originii naturale, în ciuda faptului că aveau dovezi și opinii interne ale experților care indicau posibilitatea unei scurgeri din laboratorul din Wuhan.
 
Versiunile necenzurate ale unora dintre e-mailurile făcute publice de republicani din Senat la 11 ianuarie confirmă și mai mult acest lucru.

Noile e-mailuri needitate, făcute publice de republicanii din Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, confirmă și ilustrează un tipar de minciună și de mușamalizare. Din aceste e-mailuri reiese că acest efort a fost dirijat de Fauci însuși, dar l-a implicat și pe șeful său, Dr. Francis Collins, directorul recent pensionat al National Institutes of Health (NIH), precum și pe Jeremy Farrar, șeful British Wellcome Trust.

S-a dezvăluit anterior că cel puțin doi oameni de știință, ambii beneficiari de fonduri de la NIH, i-au spus lui Fauci, în timpul teleconferinței, că erau siguri în proporție de 60 până la 80 la sută că noul coronavirus este scăpat dintr-un laborator.

Cele mai semnificative dezvăluiri noi din e-mailurile needitate provin de la doi dintre acești oameni de știință, Robert Garry și Mike Farzan, care au remarcat amândoi dificultățile prezentate de prezența unui loc de scindare a furinei pe proteina spike în virusul COVID-19 - o trăsătură care avea să fie citată ulterior ca fiind caracteristica definitorie a virusului.
 
Adevărul bubuie

Farzan, un imunolog care în 2005 a descoperit receptorul virusului original al sindromului respirator acut sever (SARS), și-a trimis însemnările de după teleconferință lui Farrar, care le-a împărtășit apoi lui Collins, Fauci și Lawrence Tabak - înalți funcționari de la NIH. În aceste însemnări, Farzan a scris că a fost „tulburat de locul furinei” și a avut dificultăți în a-i găsi o explicație „în afara laboratorului”. Farzan a notat că, teoretic, era posibil ca locul de scindare a furinei virusului să fi apărut în natură, dar că acest lucru era „foarte puțin probabil”. 

Locul de scindare a furinei pe proteina spike este caracteristica definitorie care îi conferă noului coronavirus capacitatea de a infecta cu ușurință oamenii și i-a intrigat mult timp pe oamenii de știință, deoarece un astfel de loc nu a fost observat niciodată la coronavirusurile înrudite cu SARS care apar în mod natural. 
 
Farzan, ca și cercetătorul Kristian Andersen, care a primit finanțare de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) condus de Fauci, lucrează la laboratorul Scripps.
 
După cum se știa deja din e-mailurile publicate anterior, Andersen i-a spus în privat lui Fauci, la 31 ianuarie 2020, că noul coronavirus părea fabricat artificial. Andersen avea să fie ulterior vârful de lance al eforturilor lui Fauci de a promova narațiunea privind originea „naturală” a SARS-CoV-2.
 
Farzan le-a spus membrilor superiori ai grupului teleconferinței lui Fauci că „o explicație probabilă ar putea fi ceva la fel de simplu ca trecerea coronavirusurilor vii SARS în culturi de țesuturi pe linii celulare umane” pentru o „perioadă extinsă de timp”, ceea ce ar putea duce la crearea accidentală a „unui virus care ar fi predispus la transmitere rapidă între oameni”. Acest virus mutant ar avea probabil o „adaptare specifică la receptorul ACE2 uman prin trecere repetată”.
 
Un studiu recent din revista științifică Nature a remarcat că virusul COVID-19 a fost adaptat în mod unic pentru a infecta oamenii, deoarece „a prezentat cea mai mare legătură cu (h)ACE2 uman dintre toate speciile testate”.

În termeni simpli, Farzan a concluzionat că pandemia a provenit probabil dintr-un laborator în care coronavirusuri vii au fost trecute prin țesuturi asemănătoare cu cele umane de mai multe ori, accelerând mutațiile virusului, cu rezultatul final că unul dintre virușii mutanți s-ar fi putut scurge din laborator. Farzan a plasat probabilitatea unei scurgeri de la un laborator din Wuhan la 60-70%.

E-mailurile indică faptul că Farzan era conștient de faptul că laboratorul Wuhan a efectuat aceste tipuri de experimente periculoase în laboratoare de nivel 2, care au un standard de biosecuritate foarte scăzut. Acest fapt a fost recunoscut ulterior de directorul laboratorului Wuhan, Shi Zhengli, în iulie 2020. În special de la începutul pandemiei, Farzan a primit granturi în valoare totală de aproape 20 de milioane de dolari de la NIH-ul lui Collins și NIAID-ul lui Fauci.
 
Reamintim că agenția specială DARPA a Ministerului Apărării SUA a refuzat încă din 2018 să preia proiectul crearii virusului și a vaccinului lui, mutat de asociații lui Fauci la NIH și NIAD, apreciind că RISCURILE DE SIGURANȚĂ SUNT PREA MARI, după cum relevă documentele secrete date publicității de Project Veritas.

'Nu pot să îmi dau seama cum se poate realiza acest lucru în natură'

Alte dezvăluiri din noile e-mailuri needitate au venit de la Garry, un alt om de știință finanțat de NIAID al lui Fauci, care le-a spus membrilor superiori ai grupului teleconferinței în termeni foarte clari că „chiar nu mă pot gândi la un scenariu natural plauzibil prin care să se ajungă de la virusul liliacului” la COVID-19.
 
Garry a citat secvențele genomice remarcabile care ar trebui să se producă în mod natural, spunând grupului că „Pur și simplu nu-mi pot da seama cum se poate realiza acest lucru în natură. Faceți alinierea vârfurilor la nivel de aminoacizi - este uimitor!”. El a remarcat că un virus creat în laborator ar explica cu ușurință datele pe care le vedea, spunând grupului lui Fauci că „Desigur, în laborator, ar fi ușor să generezi inserția perfectă de 12 baze pe care o dorești”.
 
În aceeași ordine de idei cu cele spuse de Farzan, Garry spunea grupului lui Fauci că era extrem de improbabil ca locul de scindare a furinei să fi evoluat în mod natural, în timp ce crearea acestuia în laborator era ușoară.

Principala diferență între punctul de vedere al lui Farzan și cel al lui Garry constă în a stabili dacă laboratorul a creat locul de scindare a furinei prin trecerea în serie în țesut asemănător cu cel uman sau prin inserția directă a locului. În ambele cazuri, ambii oameni de știință au considerat că este mult mai probabil ca virusul să se fi scurs din laboratorul din Wuhan decât să fi provenit din natură.

Opiniile private ale omului de știință nu au coincis cu declarațiile sale publice

Opinia declarată în privat de Garry este cu atât mai remarcabilă cu cât, cu doar o zi înainte, pe 1 februarie 2020, Garry ajutase la finalizarea primului proiect al lucrării Proximal Origin, care promova ideea că noul coronavirus își are originea în natură. Acel document a devenit dovada de bază a mass-mediei și a instituțiilor de sănătate publică în susținerea teoriei originii naturale a coronavirusului.
 
Acesta a fost publicat online pe 16 februarie 2020 și a exclus cu fermitate posibilitatea unei scurgeri de laborator la influența lui Fauci, după cum dovedesc noile dezvăluiri.

Unul dintre coautorii lui Garry la lucrarea „Proximal Origin”, Andrew Rambaut, este, de asemenea, citat în e-mailurile recent editate. În congruență cu ceilalți doi oameni de știință, Rambaut a declarat grupului teleconferinței lui Fauci că și el a fost intrigat de locul neobișnuit de scindare a furinei. Dar, spre deosebire de Garry sau Farzan, el a speculat că virusul ar fi putut lua naștere într-un alt animal, o așa-numită gazdă intermediară.

Doi ani mai târziu, nu a fost identificată nicio astfel de gazdă. În cazul virusului SARS original, precum și al virusului sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS), gazda intermediară a fost găsită în câteva luni. De asemenea, Rambaut a recunoscut imediat faptul ciudat că inserția locului de scindare a furinei „a generat un virus extrem de pretabil la oameni - putem deduce, de asemenea, că nu este potrivit pentru transmitere la speciile de lilieci”.

Rambaut a deplâns insuficiența datelor partajate de oamenii de știință de la Wuhan și a concluzionat că doar Institutul de Virologie din Wuhan știa ce s-a întâmplat de fapt.
 
Fauci însuși este expus ca un mare mincinos și un ins lipsit de orice integritate de către dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARN mesager.
 
În emisiunea Real America's Voice War Room, moderată de Steve Bannon , el spune că „Nu e nici o îndoială că Fauci a mințit pe tema experimentelor privind GoF (câștig de funcție). Dar asta este doar vârful aisbergului. Vorbim despre desfășurarea unui atac de propagandă coordonat împotriva populației din America și din întreaga lume. Implicațiile acestui fapt sunt colosale”. VIDEO:

 
Într-o altă emisiune, găzduită de Fox News, Dr. Malone este întrebat dacă Fauci a mințit în legătură cu faptul că măștile din bumbac sau chirurgicale ar proteja de coronavirus și în special de varianta Omicron. Inventatorul tehnologiei ARN mesager spune clar că Fauci e un mincinos și toată lumea din mediul academic râde de gogoșile înșirate de directorul NIAID.   

Anthony Fauci: „Dacă CDC spune că (măștile) sunt eficiente, într-adevăr, sunt!”

Dr. Robert Malone: „Da, este o minciună! Adică... este Tony, ce să mai vorbim? Tony e lipsit de integritate, minte tot timpul, eu și colegii mei am văzut asta decenii la rând, ridicăm din umeri și ne spunem: Ăsta-i Fauci!” VIDEO:


Grupul lui Fauci induce în eroare Academia Națională de Științe
 
La o zi după ce acești trei oameni de știință și-au împărtășit opiniile cu membrii superiori ai grupului, la 3 februarie 2020, Fauci a participat la o reuniune la Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină (NASEM). Acea reuniune fusese convocată de urgență la cererea directorului pentru știință și tehnologie al Casei Albe, Kelvin Droegmeier, care a scris că era în căutarea unor răspunsuri cu privire la originile COVID-19.

La reuniune, care a inclus o prezentare a lui Fauci, au participat, de asemenea, Peter Daszak - persoana prin intermediul căreia Fauci a finanțat Institutul de Virusologie Wuhan - și Kristian Andersen. Fauci și grupul său au promovat teoria originii naturale în fața Academiei, în ciuda faptului că tocmai li se spusese în cadrul teleconferinței și în e-mailurile ulterioare acesteia că o scurgere de laborator oferă cea mai probabilă explicație pentru apariția noului coronavirus.
 
În timp ce își promovau teoria originii naturale la NASEM și, prin extensie, la Casa Albă, Fauci și grupul său nu au menționat discuțiile lor private - care aveau loc în același timp - potrivit cărora noul coronavirus își avea cel mai probabil originea într-un laborator din Wuhan.

NIH se ascunde în spatele unor redactări nejustificabile

Noile e-mailuri completează unele dintre golurile lăsate de modificările anterioare, dar acoperă doar o mică parte din numeroasele e-mailuri care au rămas editate. O examinare atentă a noilor e-mailuri needitate arată că nu se aplică niciuna dintre justificările obișnuite pentru editare/modificare, cum ar fi informații private despre persoane sau amenințări la adresa surselor și metodelor. În schimb, se pare că toate modificările au fost făcute doar pentru a proteja NIH de un control asupra mușamalizării originii noului coronavirus.
 
Aceste încercări de mușamalizare se leagă de faptul că am aflat despre aceste noi e-mailuri abia după o luptă de luni de zile între Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS), organizația-mamă a NIH și NIAID ale lui Fauci, și republicanii din Camera Reprezentanților.

Pentru a obține aceste informații, republicanii din Camera Reprezentanților au fost nevoiți să se folosească de o lege rar utilizată din 1928, așa-numita regulă a celor șapte membri. În temeiul acestei legi, o agenție guvernamentală, cum ar fi HHS, este obligată să furnizeze informațiile solicitate atunci când acestea sunt cerute de șapte membri ai Comisiei pentru operațiuni guvernamentale din Camera Reprezentanților (numită în prezent Comisia pentru supraveghere și reformă).
 
Nu se știe de ce republicanii nu au folosit această lege mai devreme sau mai des.

În cele din urmă, HHS a permis personalului republicanilor din Congres să consulte individual e-mailurile neclasificate. Personalul a transcris apoi ceea ce a văzut, și astfel am aflat despre aceste noi dezvăluiri.

NIH reduce la tăcere opiniile divergente

Aceste noi e-mailuri sunt de o importanță crucială, deoarece confirmă faptul că, până la 2 februarie 2020, grupul de teleconferință al lui Fauci a identificat dovezi care indicau o scurgere de informații din laboratorul Institutului de Virologie din Wuhan. Acești oameni de știință știau că locul unic de scindare a furinei virusului era foarte probabil rezultatul unor experimente efectuate în laboratorul Wuhan. În mod special, ei știau, de asemenea, că aceste experimente se desfășurau în laboratoare de nivel 2 de biosecuritate minimă.

Aceste fapte au reprezentat o problemă majoră pentru șefii NIH, care au finanțat experimentele.

După cum confirmă noile e-mailuri, răspunsul lor a fost de a acoperi dovezile scurgerilor din laborator și de a promova o narațiune despre originea naturală a noului coronavirus.

Directorul de atunci al NIH, Collins, care mai târziu avea să ceară „eliminarea” publică a autorilor Declarației de la Great Barrington, a cerut grupului său o „convocare rapidă a experților” pentru a împiedica „vocile conspirației” să facă „un mare rău potențial științei și armoniei internaționale...” prin discuții publice despre teoria scurgerilor din laborator.

Punctul de vedere al lui Collins a fost reflectat de un alt participant la teleconferința lui Fauci, virusologul olandez Ron Fouchier, care a declarat grupului că „continuarea dezbaterilor despre astfel de acuzații ar distrage în mod inutil atenția cercetătorilor de top de la sarcinile lor active și ar face un rău inutil științei în general și științei din China, în special”.
 
Mass-media planetei tace. Nu e de mirare. Ea aparține unui grup foarte restrâns de oameni care, la o simplă apăsare de buton, declanșează clănțăneala papagalilor FAKE MEDIA.
 
Fondatorul Project Veritas - care a dat publicității în exclusivitate mondială Bomba DARPA -, James O'Keefe, despre dezvăluirile recente și audierea din Senat, la Steve Bannon: