ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza facturilor exagerate, un pensionar din Lugoj și-a pus capăt zilelor, lăsând un bilet pe teancul de facturi, cu mesajul: Nu am bani!, relatează Antena3.

Ionel Preda, în vârstă de 67 de ani, s-a sinucis după ce a primit o factură de 700 de lei la curent. Le-a strâns mâna vecinilor, le-a spus că nu mai are ce mânca și nici pentru ce să trăiască. Băncii, care îi lua o alta parte din pensia de 1.600 de lei, i-a lăsat un mesaj pe un plic. "Nu am bani să plătesc", a scris el.

"Avea 16 milioane dar a avut rată. A scos pentru fata lui și tot el a achitat. 'Da-mi o felie de pâine, 3 ouă'. I-am adus mâncare, am vorbit cu el. Aici stătea. Pe scaunul ăsta. 'Doamnă, n-ai o felie de pită, că n-am pită'. Două zile nu mânca.", a explicat vecina lui.

Asistenta a găsit pe masă un plic pe care era scris "nu am bani să plătesc". Și în plic avea factura din 23.06.2021 de la o bancă, mai precizează sursa citată.

Ioan Preda trăia singur într-o casă ca o baracă. Lua de la stat o pensie de 1.600 de lei, dar în urma divorțului, a rămas cu o rată la bancă, o chirie de 100 de euro și 600 de lei pe lună, de cheltuială. Factura la energie electrică, în valoare de 700 de lei,  l-a lăsat fără speranță.
 
În ultima perioadă, Ionel Preda folosea un calorifer electric - din când în când - să se încălzească.