ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul lui Ludovic Orban lucrează la un proiect de lege care vine în defavoarea românilor ieșiți la pensie. Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, liberalii vor să interzică cumularea veniturilor din pensii cu câștigurile salariale de la stat.

Un proiect de lege în acest sens ar exista deja la Ministerul Muncii. Potrivit surselor citate, actul normativ va fi trimis la celelalte ministere pentru un punct de vedere. Guvernul lui Ludovic Orban lucrează la un proiect de lege care vine în defavoarea românilor ieșiți la pensie. Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, liberalii vor să interzică cumularea veniturilor din pensii cu câștigurile salariale de la stat.

Un proiect de lege în acest sens ar exista deja la Ministerul Muncii. Potrivit surselor citate, actul normativ va fi trimis la celelalte ministere pentru un punct de vedere.

Demersul vine în contextul în care premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor din Cabinetul său să fie „extrem de circumspecți” în angajarea de cheltuieli pe final de an, adăugând că orice „cheltuială nenecesară, chiar dacă e prevăzută în buget, nu trebuie efectuată”, pentru a încerca reducerea deficitului.

În 2009, Guvernul Boc adopta aceeași măsură, prin ordonanță de urgență, iar toți pensionarii care reușiseră să se angajeze pentru a-și completa veniturile au fost nevoiți să aleagă între pensie și salariu. Măsura a provocat multă durere în rândul românilor până în 2014, atunci când a fost scoasă din legislație.