ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul menține măsura din noulcod fiscal, conform căreia  ”5,5 la sută din salariul românilor plecați în străinătate va reveni statului.
 
Prin noile reglementări în vigoare persoanele care nu au rezidență în România sunt obligate să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS. De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.
 
Mai mult, toate persoanele fizice, indiferent dacă realizează sau nu venituri sunt obligate la plata contribuției la sănătate (CASS), introdusă mai nou de art. 180 - 182 din noul Cod Fiscal.
 
De asemenea, au obligația să se declare la ANAF pentru a fi luați în evidență, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuției se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii, iar sancțiunile nu sunt deloc de neglijat, scrie stiridiaspora.com.
 
Tot în noul Cod Fiscal se reglementează situațiile de impozitare pentru un cetățean român care, deși are domiciliul în țară,  locuiește de facto și realizează venituri în alte state.