ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat marți pe contul de socializare un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului. El spune că, deși tinerii de azi beneficiază de oportunități deosebite, „din păcate” observă o criză de modele. Tăriceanu nu este de acord că mulți tineri și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța, alegerea venind dintr-o dezamăgire față de clasa politică.
 
„Tinerii de astăzi beneficiază de oportunități deosebite. Spre deosebire de generațiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricții și îngrădiri, generația de azi își poate valorifica din plin atuurile personale de inteligență și educație. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în țări ca Spania, tinerii au ieșit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulți tineri, nu toți, și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înțeleg și cred că este și datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive și nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației.

Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, inițiativa personală sau competiția. Este rolul nostru să îi convingem că pot să reușească în România de astăzi: că pot să își găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să își deschidă o afacere, că trebuie să susțină libertatea și nu inchiziția modernă. Sunt convins că vom reuși și astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!”, a scris șeful Senatului în mesajul postat pe Facebook.