ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu respinge, într-un interviu pentru BBC, percepția că protestele din România sunt de fapt un conflict între oficiali corupți și o societate care luptă împotriva corupției și recunoaște că acțiunile Guvernului și modul în care au fost comunicate au fost „stângace”.

„Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”.

Totodată, Tăriceanu a declarat că justiția din România nu este independentă și a vorbit despre abuzurile procurorilor DNA, informeaza Antena3.

„DNA și serviciile de informații sunt percepute acum ca instituții care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele și folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat Tăriceanu pentru BBC.