ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monumentul ostașului român din Sfântu Gheorghe are zilele numărate din cauza neglijenței edililor care pretind că fac ce pot pentru reabilitare. Unii consilieri nici măcar nu știau că aparține de primărie, iar primăria, condusă de un cunoscut lider udemerist, ale cărui declarații au scandalizat opinia publică, în 2016, insistă de un an că face demersuri pentru repararea acestuia.


Monumentul arată deplorabil, departe de gloria pe care ar fi trebuit să o aibă, luând în considerare semnificația sa istorică. Dalele de marmură sunt desprinse, treptele sparte, cioburi împrăștiate, buruieni crescute de capul lor, iar jardinierele sunt folosite pe post de coș de gunoi.http://www.sfantugheorgheinfo.ro/

Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a fost ridicat în memoria militarilor care au luptat în război și care au făcut ca Sfântu Gheorghe să fie primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație fascisto-hortystă în 8 septembrie 1944. Statuia a fost dezvelită la 30 de ani de la evenimentul istoric pe 18 septembrie 1974.
 
Duminică, românii au comemorat 100 de ani de la bătălia de la Mărășești, iar oficialitățile importante ale Statului au participat la o ceremonie unde au onorat memoria celor care au luptat și s-au jertfit pentru țară. La 100 de ani de la una dintre cele mai importante lupte ale Armatei Române, luptă care a schimbat cursul istoriei, ne mândrim cu forța, curajul și hotărârea soldaților noștri, dar îi necinstim prin fapte, lăsând monumentele acestora în paragină. 
Filmulețul aparține Asociației Neamunit și a fost prezentat pe pagina lor de Facebook.

Reamintim că anul trecut, in toamnă, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a amenințat pe  românii din Harghita și Covasna, cu „soarta sârbilor din Kosovo”, masacrați de albanezi, iar un lider UDMR l-a apărat în direct la TV.
 
Reamintim că anul trecut, in toamnă, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a amenințat pe  românii din Harghita și Covasna, cu „soarta sârbilor din Kosovo”, masacrați de albanezi, iar un lider UDMR l-a apărat în direct.
 
Tot el a fost cel care l-a primit la Sfântul Gheorghe pe ambasadorul SUA Hans Klemm, și alături de care s-a fotografiat cu steagul secuiesc. Antal Arpad s-a plâns cu acea ocazie diplomatului american că drepturile religioase ale maghiarilor nu  sunt respectate în România din moment ce sunt confiscate bunurile bisericești.