ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Banatului a anunțat miercuri, la finalul slujbei de Bobotează, că până în acest moment au fost strânse, doar în Banat, peste 40.000 de semnături ale oamenilor care doresc modificarea Constituției în ceea ce privește instituția căsătoriei.

Acțiunea vine în contextul lansării inițiativei cetățenești pentru modificarea Constituției organizată de Coaliția pentru Familie, pentru a se susține familia naturală, compusă dintr-un bărbat și o femeie.

"Aceasta este tradiția noastră creștină, și nu numai. În Sfânta Scriptură noi, cei ce credem în Dumnezeu, așa am învățat și așa scrie și în Sfânta Scriptură și dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiția milenară și strămoșească a părinților, a moșilor și a strămoșilor noștri. Sunt peste 40.000 de semnături strânse în zona noastră, încă suntem la început”, a declarat ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, citat de pressalert.ro.

"Familia se găsește într-o situație fragilă și dificilă, deoarece modelul însuși al familiei tradiționale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat. Trăim într-un context dominat de o mentalitate individualistă și secularizantă, care nu căută sfințirea vieții prin rugăciune, nașterea de copii și creșterea lor în credința creștină", a spus, în acest context, Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru a fi adoptată, campania are nevoie de 500.000 de semnături, a căror strângere a început deja. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Foto: manastirea.petru-voda.ro