ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Temperaturile foarte mari înregistrate în București în ultimele zile au condus la o creștere a consumului de energie electrică, unele zone ale Capitalei fiind afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, se arată într-un comunicat transmis vineri de E-Distribuție Muntenia, citat de Mediafax.


„Consumul de energie electrică în București a crescut în medie cu 13%, luând ca referință ora 13.00 a zilei de 29 iunie 2017, comparativ cu săptămâna anterioară (ora 13.00 a zilei de 22 iunie 2017). Cartierele Pantelimon, Drumul Taberei, Toporași au înregistrat o creștere a consumului de peste 20%. În cartierul Berceni, de exemplu, consumul de energie electrică crescut chiar și cu 40%”, menționează E-Distribuție Muntenia. Având în vedere că prognoza meteorologică a fost schimbată în cod roșu de caniculă, „ne așteptăm ca valorile de consum să rămână ridicate în județele București, Ilfov și Giurgiu, în cursul zilei de astăzi și mâine”, se arată în comunicat.

E-Distribuție Muntenia precizează că a luat măsuri de suplimentare a numărului echipelor de intervenție și al operatorilor de call-center pentru a putea face față acestei situații extraordinare, însă „din cauza temperaturii foarte ridicate, s-ar putea înregistra atât întreruperi în alimentarea cu energie electrică, cât și congestii ale liniei telefonice de deranjamente, în cursul zilei de astăzi și mâine”.

Clienții au la dispoziție numărul gratuit 0800.070.888 sau numărul 021/9291 (tarif normal în rețelele naționale) pentru semnalarea de întreruperi ale alimentării cu energie electrică.