ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 14:31 Simona Halep a făcut primele declarații pe teren după finala Australian Open pierdută în fața Carolinei Wozniacki. Românca s-a declarat convinsă că va mai avea și alte ocazii să câștige, menționând că poate a patra oară va fi cu noroc.

„Nu e ușor să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Caroline, a jucat minunat pe toată durata turneului. Vreau să-l felicit și pe tatăl ei, ce a făcut pentru ea a fost fantastic. A fost un turneu grozav pentru mine, am dat totul în fiecare meci. Am ajuns din nou într-o finală, dar Caroline a fost mai bună. Sunt sigură că voi mai avea ocazii de a câștiga, sunt tânără și am mulți ani înainte. E păcat că nu am făcut marele pas a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc. A fost minunat, am avut parte de susținere în toată lumea și sper ca anul viitor să ne revedem în aceeași fază”, a declarat Simona Halep.

ACTUALIZARE 13:27 Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2),3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open.

În urma acestei victorii, Caroline Wozniacki a câștigat în premieră un turneu de Mare Șlem, după două finale pierdute, și va urca de luni pe primul loc în clasamentul WTA. Pentru Halep aceasta este a treia înfrângere într-o finală de Grand Slam. A treia oară a fost cu noroc pentru daneză.

ACTUALIZARE 12.22: Set câștigat de Simona Halep! Românca a câștigat pe serviciul său, după un joc intens disputat la avantaj.
 
Știrea inițială

 Simona Halep, nr. 1 mondial, o înfruntă la Melbourne pe Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial. Miza este uriașă: primul titlu de Mare Șlem pentru ambele jucătoare și poziția de număr 1 mondial în clasamentul WTA ce va fi publicat luni. Simona Halep este prima jucătoare din România care a ajuns în finala turneului Australian Open și poate deveni a doua care câștigă un titlu de Mare Șlem, după ce Virginia Ruzici, managerul ei, a cucerit titlul în 1978, la Roland Garros. Wozniacki a fost nr. 1 WTA acum mai bine de 7 ani, potrivit tvr.ro.
 

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Șlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 și 2017. Simona nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la edițiile din 2016 și 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) și US Open (2015).

Acum vine după o luptă considerată "epică" de presa sportivă internațională. Joi a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-3, 4-6, 9-7, după o partidă care a durat două ore și 20 de minute.