ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal a dat dreptate oficialilor republicani, ordonând Casei Albe să predea mesajele în care se discută despre dezinformare și cenzura conținutului cu platformele de socializare, scrie Daily Mail.

Judecătorul Terry Doughty a acordat administrației Biden 21 de zile pentru a preda e-mailurile trimise de secretarul de presă Karine Jean-Pierre și de consilierul medical șef, Dr. Anthony Fauci, potrivit documentelor depuse în instanță.

Procurorii generali republicani din Missouri și Louisiana au intentat procesul, acuzând administrația Biden că a folosit ca armă politică platformele de socializare pentru a cenzura relatările despre laptopul lui Hunter Biden, votul prin corespondență și informațiile privind COVID-19.
 

Doughty - care a fost numit de Donald Trump - a respins încercarea Departamentului de Justiție de a utiliza privilegiul executiv, susținând că acesta s-ar aplica doar la e-mailurile interne ale administrației. 

Corespondențele lor sunt, de asemenea, "evident foarte relevante" pentru acest caz, a scris judecătorul în opinia sa de 10 pagini.
 
Vedeți corespondențele dintre Casa Albă și Facebook( PDF)

Persoanele care au fost catalogate drept promotori ai dezinformării spun că noile documente care arată legătura dintre Big Tech și administrația președintelui Joe Biden reprezintă un pas important în demonstrarea complicității, relatează The Defender.

"Ca unul dintre cei doisprezece dezinformatori, sunt încântat să văd că atât Eric Schmitt din Missouri, cât și Jeffrey Landry din Louisiana au avut curajul să ia atitudine împotriva cenzurii masive și bine orchestrate care a încercat să mă reducă la tăcere pe mine, pe colegii mei și, sincer, pe sute de alte persoane.

"Era și timpul", a declarat Christiane Northrup, unul dintre medicii cenzurați, pentru Epoch Times.

Schmitt și Landry, ambii procurori generali republicani, au intentat un proces împotriva administrației pentru presupuse încălcări ale Primului Amendament prin presiunile exercitate asupra companiilor de social media pentru a cenzura utilizatorii. Documentele au venit ca urmare a descoperirii în acest caz.

În 2021, o organizație nonprofit numită Center for Countering Digital Hate (Centrul pentru combaterea urii digitale) a susținut că doar 12 persoane - descrise ca fiind "duzina dezinformării" - erau responsabile pentru cea mai mare parte a conținutului "anti-vaccin" de pe rețelele de socializare.

Casa Albă a preluat raportul și l-a folosit pentru a exercita presiuni asupra Big Tech pentru a suprima presupusele informații false și dezinformări.

Secretarul de presă de atunci al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat reporterilor, la 16 iulie 2021, că administrația era în contact regulat cu platformele de social media și se concentra pe determinarea acestora să intensifice aplicarea legii.

"Am recomandat - am propus ca acestea să creeze o strategie robustă de aplicare a legii, care să facă legătura între proprietățile lor și să ofere transparență cu privire la reguli", a spus ea.

"Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea anti-vaccin pe platformele de socializare. Toți aceștia rămân activi pe Facebook, în ciuda faptului că unii chiar au fost interziși pe alte platforme, inclusiv pe Facebook - cele pe care Facebook le deține."

În spatele scenei, Facebook a răspuns la presiuni, arată noile documente.

Un oficial Facebook, le-a spus oficialilor de la Casa Albă într-un e-mail din 23 iulie 2021, după o întâlnire Facebook-Casa Albă, că "am vorbit despre viteza cu care trebuie să colaborăm cu toții pe măsură ce pandemia avansează".

"Am vrut să mă asigur că ați văzut pașii pe care i-am făcut chiar săptămâna trecută pentru a ajusta politicile cu privire la ceea ce eliminăm în ceea ce privește dezinformarea, precum și pașii luați pentru a aborda în continuare "duzina de dezinformare": am eliminat 17 pagini, grupuri și conturi Instagram suplimentare legate de duzina de dezinformare (deci un total de 39 de profiluri, pagini, grupuri și conturi IG eliminate până în prezent, ceea ce înseamnă că fiecare membru al duzinei de dezinformare a avut cel puțin o astfel de entitate eliminată)", a scris angajatul Facebook.

Documentele au arătat, de asemenea, că peste 50 de oficiali ai administrației și 12 agenții au fost implicați în efortul de cenzură, presând în mod regulat Facebook, Twitter și Google să ia măsuri.