ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa guvernatorului demisionar al Băncii Naționale a Republicii Moldova, Dorin Drăguțanu, a fost vizată, în noaptea de duminică spre luni, de un atac cu grenadă de tip rusesc, anunță portalul Unimedia.

Atacatorii au aruncat grenada în balconul locuinței, în urma exploziei fiind sparte geamurile fațadei imobilului.

În momentul atacului, Drăguțanu și familia sa se aflau în imobil, dar, cpnform unui comunicat al Procuraturii Generale, nimeni nu a fost rănit.

Un dosar penal a fost deschis pe infracțiunea "act terorist”, infracțiunea pentru care norma penală din Republica Moldova prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.

Potrivit blogger-ului Veaceslav Balacci, grenada este de model RGD-5, iar atacul "vine exact după ce Banca Națională a pornit mai multe controale, inclusiv audit internațional, la băncile lui Veaceslav Platon, fost deputat în parlamentul de la Chișinău, protagonistul principal al operațiunii de spălare a celor 20 de miliarde de dolari rusești prin băncile controlate de el în Moldova".

Dorin Drăguțanu și-a dat demisia, în septembrie 2015, din funcția de Guvernator al Băncii Naționale, în urma scandalului de deturna a aproximativ 1 miliard de euro din sistemul bancar al Moldovei. Conform legii, Dorin Drăguțanu asigură interimatul funcției încă trei luni.