ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română va dona 20 de dispozitive medicale Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei. Aparatura va fi înmânată, cu titlu de donație, mai multor unități medicale din țară.

Evenimentul va avea loc miercuri, 9 august 2017, de la ora 10:30, în sala Conventus a Palatului Patriarhiei, informează Sectorul Social-Filantropic– Administrația Patriarhală.

Fondurile necesare achiziționării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea Pr. Arhim. Ciprian Grădinaru.

Aparatele Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultima generație, iar costul este de 12.800 lei (fără TVA)/aparat. Cel mai importante avantaje sunt: procedura total neinvazivă, aparatul nu necesită consumabile și permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienți/aparat.

În Patriarhia Română funcționează 45 de instituții medicale și farmaceutice

Selecția celor 20 de spitale beneficiare ale donației a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății, aplicându-se ca și criterii: număr de paturi din secțiile de neonatologie, dotările deja existente, acceptul conducerii unităților spitalicești în cauza.

Aparatele vor ajunge la următoarele instituții medicale:

Spitalul Municipal Câmpulung,
Spitalul Municipal Sfântul Ierarh Dr. Luca Onești,
Spitalul Județean de Urgență Bistrița,
Spitalul Județean de Urgență Buzău,
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța,
Spitalul Municipal Târgu Secuiesc,
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Galați,
Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc,
Spitalul Județean de Urgență Deva,
Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza Vodă Iași,
Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare,
Spitalul Municipal Sighetu Marmației,
Spitalul Municipal de Urgență Roman,
Spitalul Orășenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamț,
Spitalul Județean de Urgență Zalău,
Spitalul Județean Alba,
Spitalul Județean de Urgență Alexandria,
Spitalul Județean de Urgență Tulcea,
Spitalul Județean de Urgență Vaslui,
Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani.
Reprezentanții unităților spitalicești vor participa și la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare.

Evenimentul din data de 9 august nu reprezintă singura acțiune de acest gen. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro (aici fiind inclusă și suma cheltuită pentru aparatura ce va fi donată miercurea viitoare).