ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cameră de tortură”, bătăi, amenințări, jigniri, ore nepredate. De asta au parte elevii Școlii Gimnaziale cls. I-VIII din Vața de Jos, chiar în timpul programului școlar.


De la șoferul de microbuz până la directorul unității școlare, cadrele didactice maltratează copiii. Revoltați de faptul că elevii sunt umiliți și bătuți, părinții au făcut reclamații la Inspectoratul Școlar și la Protecția Copilului, și sunt hotărâți să acționeze în instanță conducerea școlii, scrie Glasul Hunedoarei.

Elevii școlii generale din comuna hunedoreană Vața de Jos s-au plâns acasă că sunt bătuți și umiliți la ore. Ei acuză de agresiuni trei persoane: pe directoarea instituției, pe profesorul de informatică - frate cu directoarea - și pe șoferul microbuzului școlar.

Copiii au povestit chiar că în instituție ar exista un fel de cameră de tortură, în care ar fi trimiși elevii neascultători.

Revoltați, părinții au făcut reclamații la Inspectoratul Școlar și la Protecția Copilului. Mai mult, sunt hotărâți să dea în judecată conducerea școlii.

"Ceea ce se întâmplă în acea școală este mai rău decât în junglă, este o tortură pentru copii și pentru noi, părinții. În semestrul I al acestui an școlar, băiatul meu a fost jignit, amenințat și maltratat fizic de șoferul microbuzului, Florin Mariș. Într-una din zile, acest șofer l-a prins de gât pe copil și l-a trântit în scaun, înjurându-l. În același timp, directoarea unității de învățământ, Adriana Coza, îi bate pe elevi, le dă cu pumnii în cap, îi înjură, i-a amenințat și umilit în timpul orelor de curs", a povestit mama unui elev.

Contactată telefonic de redactorii cotidianului „Glasul Hunedoarei", directoarea unității de învățământ a negat toate acuzațiile și susține că totul este o manipulare la adresa ei.

Poliția și Inspectoratul Școlar Hunedoara au declanșat anchete separate în acest caz.


Dacă vor fi găsiți vinovați pentru rele tratamente aplicate minorului, riscă între 3 și 7 ani de închisoare.