ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general, Bogdan Licu, a atacat decizia Judecătoriei Slatina prin care s-a respins ordonanța președințială, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA.
 
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că apelul procurorului general a fost trimis prin fax.
 
„Documentul prin care procurorul general a făcut apel la decizia instanței a fost transmis, prin fax. Apelul se referă doar la motivele din hotărârea Judecătoriei Slatina privind emiterea ordonanței preșidențiale pentru Sorina. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Olt. Sperăm să reușim ca mâine (joi – n.r.) să îl trimitem la Tribunalul Olt”, a declarat judecătorul Ana Maria Lixandru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina.
 
Procurorul general al României a solicitat în luna iulie 2019 Judecătoriei Slatina emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetița din județul Mehedinți, adoptată de soții Săcărin din America.
 
În 18 iulie, magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale. La câteva zile după soluția Judecătoriei Slatina, Sorina, împreună cu părinții adoptivi, a plecat din România.