ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru investigarea infracțiunilor din magistratură ar fi început urmărirea penală împotriva procuroarei Maria Pițurcă, de la Parchetul Curții de Apel Craiova, în dosarul privind adopția Sorinei de către o familie din Statele Unite, susțin surse din magistratură citate de QMagazine. De asemenea, Pițurcă a fost audiată, miercuri, la Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din funcție a fost amânată pentru mâine, 11 iulie.

Conform QMagazine, procuroarea Pițurcă este cercetată pentru modul în care a acționat în momentul în care a preluat cu forța minora de casa asistentului maternal care a crescut-o aproape 8 ani.

Q Magazine prezintă referatul Ordonanței, întocmit de procurorul Mihaela Iorga Moraru, prin care s-a dispus urmărirea penală și împotriva Violetei Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că aceasta a determinat-o pe Mariana Șărămăt, asistentul maternal al Sorinei, să semneze o declarație din care să rezulte că nu dorește să o adopte pe minora pe care o are în plasament și a înregistrat această declarație în Registrul pe care îl ținea la Baia de Aramă.