ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clujeanul Bogdan Dragoteanu, în vârstă de 22 de ani, student în anul IV la Informatică în cadrul Institutului Politehnic local, injectat în luna mai cu serul Pfizer și lovit de miocardită la două săptămâni după vaccinare, a petrecut aproape două luni prin spitale, văzându-și afectată sesiunea, absolvirea și, cel mai important, sănătatea și autonomia personală. ActiveNews a relatat despre drama tânărului pe 26 iunie 2021, când acesta se afla deja sub tratament la Institutul Clinic Fundeni, dar nimeni din presa de București nu i-a acordat atenție. Până ieri, 5 iulie, când jurnalistul Răzvan Dumitrescu a avut curajul să îl invite pe tatăl victimei la emisiunea Subiectiv de la Antena3. ActiveNews obținuse declarații în exclusivitate ale doctorului Dragoteanu încă din 27 iunie.

Tot Antena3 a redat și poziția publică a savantului de Nobel dr. Luc Montagnier, pe care ActiveNews o publicase cu mai bine de o lună în urmă, în care laureatul Nobel califica vaccinarea masivă în timpul pandemiei drept o „eroare istorică” ca va determina apariția de noi tulpini. A avut gură aurită, pentru că de când vaccinarea Covid s-a petrecut pompieristic prin mall-uri și parcări, ne-am și pomenit cu tulpina indiană, varianta Delta și altele pe care încă nu am apucat să le conștientizăm. De ce guvernul tace față de reacțiile adverse la vaccinare, se întreabă colegii de la Antena3. Poate pentru că la noi în țară nu există sau nu s-au manifestat încă parlamentari care, în loc să voteze orice aberație arafatiană, convoacă o conferință de presă unde să-i prezinte pe supraviețuitorii serurilor experimentale, așa cum a făcut senatorul american Ron Johnson, eveniment relatat tot în premieră de ActiveNews și preluat acum și de Antena3. VIDEO:

Faptul că am fost induși în eroare a dus la acest caz grav. Aici a fost problema, că n-am știut despre ce e vorba. Am fost mințiți. Se numește înșelăciune ce s-a făcut. Am fost înșelați să ne ducem la vaccinare că nu se întâmplă nimic, că totul este OK. Deși ei sau au știut, sau trebuia să știe că nu este așa. Aveau obligația legală să știe lucrul acesta.

Noi am mers la vaccinare duși de nas că totul e OK, că nu-i nici o problemă. Când au apărut, după două săptămâni, reacțiile adverse, le-am atribuit unor cu totul alte cauze, pentru că nu te aștepți să fii mințit de oficialități că vaccinul ăsta nu are nici o problemă, este foarte sigur, este extraordinar, nu dă nici o problemă gravă.

Și, astfel, am pierdut două zile foarte importante, în care afecțiunea s-a agravat. Că, altminteri, de la primele semne de jenă retrosternală, dacă știam că la adulții tineri dă miocardită, mă urcam în mașină și eram la Spitalul Militar din Cluj cu Bogdan ca să-l vadă și să-i facă un EKG. Dar nici nu mi-a trecut prin cap în momentul acela că vaccinul dă miocardită. Abia după o săptămână, când era internat la Institutul Inimii, au apărut articole în media care spuneau că în Israel au 275 de cazuri de miocardită. Israelul a descoperit că vaccinurile dau miocardită, ceea ce compania Pfizer, inițial, a negat vehement. Aici a fost problema fundamentală, faptul că nu s-a știut. Tocmai din cauza asta am postat astăzi. Era și momentul ca, după o lună și jumătate, să se știe ce se întâmplă”, declara acum o săptămână tatăl lui Bogdan, în exclusivitate pentru ActiveNews.

Ca o încununare a înșelăciunii, Facebook s-a grăbit să eticheteze mincinos realitatea suferinței familiei Dragoteanu - la fel ca și în cazul tânărului student Bogdan Daniel Berki, decedat la 6 zile după vaccin -, ca și cum reacțiile adverse la vaccinare nu există și dacă te informezi de unde îți zice Facebook atunci filmul bate viața și nu vei păți nimic chiar dacă vei face același vaccin ca Bogdan Dragoteanu. Ne-am amuzat atunci de stupiditatea cenzurii practicate de giganții Internetului, dar iată că Forumul Economic Mondial plănuiește controlarea totală a exprimării online, astfel încât să nu „treacă” decât informațiile agreate de marii păpușari. Informații care nu vor reda niciodată reacțiile adverse la vaccinare așa cum le-a experimentat Bogdan pe propria-i piele.