ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar în ziua în care Hans Klemm se poza cu steagul secuiesc, pe site-ul ambasadei SUA la București apărea o știre ca un gest de sfidare despre "Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI dintre Statele Unite ale Americii și România".

Pe site nu apare nici un cuvânt însă despre gestul reprobabil făcut de Klemm în Covasna. În schimb este amintită o donație de carte pe care Hans Klemm a oferit-o Bibliotecii Județeane "Bod Péter” din Covasna.

Iată comunicatul ambasadei despre "Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI dintre Statele Unite ale Americii și România":

"Ambasada Statelor Unite în România și Ministerul Afacerilor Externe marchează și salută împreună cea de-a cincea aniversare a semnării, la Washington, la 13 septembrie 2011, a Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre Statele Unite ale Americii și România. Declarația Comună reprezintă un punct de referință important pentru Parteneriatul nostru strategic, stabilind cadrul pentru cooperarea și coordonarea în creștere dintre SUA și România, în vederea promovării securității, democrației, bunei guvernări, oportunităților oferite de economia de piață și a schimburilor culturale. La 26-27 septembrie 2016, se va desfășura la Washington cea de-a cincea sesiune anuală a Dialogului Strategic bilateral și respectiv reuniune a Task Force-ului dintre Statele Unite și România pentru implementarea Declarației Comune. Anticipăm o discuție substanțială, care va marca progresele realizate în cei cinci ani de la adoptarea Declarației Comune și va formula prioritățile noastre comune pentru anul următor și dincolo de acesta", se spune în comunicatul postat pe site-ul ambasadei SUA.

 La câteve ore de la postarea acestui comunicat, Hans Klemm ținea în mână steagul secuiesc.