ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitată la emisiunea„Femei de 10, bărbați de 10”, la TVR2, doctorița Monica Pop a spus că este „un păcat” să fie lăsați să vină pe lume copiii care se vor naște cu dizabilități sau acei copii ai căror părinți nu sunt pregătiți să-i primească.

Sorin Focuță, în vârstă de 45 de ani, care suferă de boala Lobstein (boala oaselor de sticlă), i-a răspuns Monicăi Pop, într-un mesaj pe Facebook, scrie știripentruviață.ro.

Iată ce a postat pe Facebook, după emisiune, Sorin Focuță:

„Sunt dator în fața lui Dumnezeu să apăr acești copilași ce nu se pot apăra singuri, și – cu tot respectul pentru doamna oftalmolog și toți ce sunt porniți vehement pe ideea că noi, cei care ne naștem cu niște dizabilități, nu am gusta la fel de mult bucuria de a trăi ca și domniile lor – spun că ar trebui să nu își facă absolut nici o problemă, am trăit bucurii pe care mulți copii crescuți acum la bloc și-n orașe, nici nu prea le mai trăiesc: ani buni de lecturi și stat într-un cadru natural debordând de vietăți care mai de care mai frumoase, lucru de mână alături de mămica, jocuri cu fratele meu mai mare.

Nu, nu șotron, minge… dar se găseau destule gen: șah, table, cărți, Nu-te-supăra-frate… și chiar fotbal pe scândura furniruită cu care se lungea masa  (asta-i ghidușie făcută fără să știe mămica, jucam doar când pleca ea de acasă). Iar ceilalți copiii de pe stradă, care pot oricând da mărturie că niciodată n-am plâns că de ce trăiesc, că de ce m-am născut, că de ce ei pot și eu nu, că ei au și eu nu. Slavă Domnului, nici vorbă de așa ceva.

Ediția din 3 aprilie 2017 a emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” a avut ca temă problema avortului și Marșul pentru viață 2017.

Invitații au fost: Prof. Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, deputatul Daniel Gheorghe, Dr. Alice Florescu – medic primar ostetrică-ginecologie, Monica Enache – Psiholog, Ioana Picoș – actriță și președintele Asociației Feminism proFamilie, Pr. Dr. Ionuț Mavrichi, reprezentantul Patriarhiei Române și Alexandra Nadane – președintele Asociației Studenți pentru viață.