ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Obama a transmis un mesaj României, cu ocazia Zilei Naționale. În textul publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA se vorbește  despre parteneriat strategic, statul de drept și așteptările americanilor privind corectitudinea alegerilor de la 11 decembrie.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, secretarul de stat al SUA, John Kerry, a transmis un mesaj în numele președintelui Obama și al poporului american.

„În numele președintelui Obama și al poporului american, transmit felicitările mele sincere poporului român, cu ocazia celei de-a 98-1 aniversare a zilei unificării națiunii, 1 Decembrie.

Guvernul nostru consideră foarte valoros parteneriatul strategic cu România, un aliat de încredere în NATO care contribuie în mod major la pacea internațională, securitate și statul de drept. Țara voastră, la fel ca Statele Unite, va organiza alegeri în acest an. Salut angajamentul vostru pentru valorile democratice și mă aștept la un proces electoral liber și corect pe 11 decembrie.

Cetățenii țărilor noastre sunt legați printr-o mulțime de conexiuni în afaceri, arte, sport și domeniul academic. Privind înainte, sunt încrezător că vom continua să extindem prietenia noastră și să colaborăm strâns pentru a promova prosperitatea comună și o lume mai sigură.

În această zi specială, vă ofer cele mai sincere urări de succes, fericire și sănătate în anul care vine”, se spune mesajul publicat pe site-ul Departamentului de Stat și semnat de John Kerry, șeful diplomației americane.