ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O rusoaică plină de curaj a intrat în direct la știrile televiziunii de stat cu o pancartă prin care protesta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Marina Ovsiannikova, redactor la postul de televiziune rusesc Pervîi Kanal, a ținut în mână o pancartă pe care scria: „Opriți războiul! Nu credeți în propagandă! Ei vă spun minciuni aici!”.

Crainica știrilor a continuat să vorbească până când producătorii emisiunii au trecut rapid la difuzarea unui reportaj preînregistrat, împiedicând-o astfel pe Ovsiannikova să arate în direct adevărul despre războiul desfășurat de armata rusă în Ucraina, potrivit The Daily Mail. VIDEO:
Reamintim că regimul Putin a interzis prin lege folosirea unor cuvinte precum „război” sau „invazie” pentru a cataloga ceea ce el numește „o operațiune militară specială” în Ucraina. Cei care nu se supun riscă până la 15 ani de închisoare. Ziare și posturi radio-TV de opoziție sau cu viziuni pro-occidentale au fost închise pentru că au criticat politica oficială a Kremlinului pe acest subiect. Un preot a fost arestat recent pentru că a condamnat într-o predică războiul dus de ruși contra fraților ortodocși ucraineni. Dar ca un asemenea mesaj să apară în direct la ore de vârf pe o televiziune de stat nimeni nu s-ar fi așteptat. Vă vom ține la curent cu represaliile declanșate la Moscova.