ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o vechime de peste 130 de ani, ceasul de buzunar primit cadou de Mihai Eminescu de la colegii de la Junimea a fost scos la licitație. Prețul de pornire a fost de cinci mii de euro, dar  suma finala platita pentru acest obiect a fost de 19.000 de euro.

Ceasul de buzunar din argint, datat 1876, care a aparținut poetului Mihai Eminescu, cu dedicație din partea junimiștilor, a fost adjudecat marți seară, în cadrul Licitației „Istoria Românilor”, cu suma de 19.000 de euro.

În anul 1876, Eminescu era director al Bibliotecii Centrale din Iași, profesor suplinitor, revizor școlar pentru județele Iași și Vaslui, redactor la ziarul "Curierul de Iași", continuând totodată să publice în revista "Convorbiri Literare".

Piesa a fost expusă în cadrul expoziției, "Eminescu în arhive și biblioteci particulare", în Rotonda MNLR (Muzeul Național al Literaturii Române) în anul 2012.

La aceeași sesiune au fost adjudecate și faimoasa reprezentare a lui Mihai Viteazul, gravura realizată de Aegidius Sadeler II la Praga, în 1601, la prețul de 4.750 de euro, timbrul Cap de Bour 108 de parale (1858), însoțit de două certificate de autenticitate, la 9.500 de euro.