ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea majoritate a dezinformărilor online și a teoriilor conspirative despre vaccinurile împotriva pandemiei și a coronavirusului provin de la doar 12 conturi, potrivit unui nou raport prezentat de Times of Israel.

Printre aceste persoane, denumite "Cei 12 ai dezinformării" de către așa-zisul „Centru pentru combaterea urii digitale” (CCDH), se numără Robert F. Kennedy Jr. - nepotul fostului președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy - și dr. Joseph Mercola, un cunoscut militant pentru consimțământ informat.

Ceilalți autori numiți au fost contul comun al lui Ty și Charlene Bollinger, precum și conturile de socializare ale lui Sherri Tenpenny, Rizza Islam, Rashid Buttar, Erin Elizabeth, Sayer Ji, Kelly Brogan, Christiane Northrup, Ben Tapper și Kevin Jenkins.

Elizabeth, care este parteneră a lui Mercola, a postat, de asemenea, „teorii ale conspirației antisemite” care implică familia Rothschild, se arată în „raport”.

ONG-ul „Centrul pentru combaterea urii digitale” a fost înființat de Morgan McSweeney, care a fost șeful de cabinet al liderulul Partidului Laburist (al Muncii), Sir Keir Starmer, care a fondat Brixton Endeavours Ltd în octombrie 2018 (redenumit Center for Countering Digital Hate la 30 august 2019) și a fost director general la „Muncind Împreună” - Labour Together - din iunie 2017.
 
Morgan McSweeney a fost directorul de campanie al lui Keir Starmer în competiția pentru conducerea Partidului Laburist din 2020. El a lucrat la campania de conducere a lui Liz Kendall în 2015. De asemenea, a lucrat cu Lisa Nandy în cadrul grupului Labour Together, care a efectuat o analiză a pierderii alegerilor generale din Marea Britanie/2019.

Raportul a precizat că organizația a analizat peste 812.000 de postări pe Facebook și Twitter între 1 februarie și 16 martie 2021 și a constatat că 65% din conținutul anti-vaccin a fost atribuit în cele din urmă acestor 12 persoane.

Dacă ne uităm doar la Facebook, cei 12 colportori de dezinformare au reprezentat 73% din conținut, susține Times of Israel.

Raportul a precizat că activiștii anti-vaccin ajung la peste 59 de milioane de urmăritori pe Facebook, YouTube, Instagram și Twitter și a solicitat platformelor respective eliminarea lor.

Citându-și propriile cercetări efectuate în 2020, ONG-ul de stânga a declarat că platformele de socializare nu au acționat în 95% din cazurile de dezinformare privind pandemia și vaccinurile care le-au fost raportate.

„Companiile de social media trebuie acum să își urmeze promisiunile repetate cu acțiuni concrete", se arată în raport, respectiv eliminarea completă a autorilor. "Politicile și declarațiile actualizate au puțină valoare dacă nu sunt aplicate cu fermitate și consecvență”, dictează centrul de tip soroșist.

„Având în vedere că marea majoritate a conținutului dăunător este răspândită de un număr select de conturi, eliminarea celor câteva persoane și grupuri mai periculoase poate reduce semnificativ cantitatea de dezinformare răspândită pe platforme”, a adăugat raportul.

După ce Casa Albă a primit raportul săptămâna trecută, președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că platformele de socializare "ucid oameni" prin faptul că nu controlează dezinformarea pe platformele lor cu privire la vaccinurile COVID-19, care s-au dovedit în mod repetat a fi „sigure și eficiente”.

Comentariile lui Biden au fost făcute la o zi după ce Vivek Murthy, medicul chirurg general al SUA, a declarat că dezinformarea cu privire la aceste vaccinuri reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice și în timp ce oficialii americani au informat că decesele și bolile grave cauzate de acest virus pot fi prevenite aproape în totalitate datorită vaccinurilor. Murthy a continuat cu aberațiile și la CNN:
 

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Dani Lever, i-a răspuns lui Biden: "Nu ne vom lăsa distrași de acuzații care nu sunt susținute de fapte. Adevărul este că peste 2 miliarde de oameni au vizualizat informații autorizate despre COVID-19 și vaccinuri pe Facebook, adică mai mult decât în orice alt loc de pe internet. De asemenea, peste 3,3 milioane de americani au folosit instrumentul nostru de căutare a vaccinurilor pentru a afla unde și cum să obțină un vaccin. Faptele arată că Facebook ajută la salvarea de vieți. Punct."

Twitter a postat pe platforma sa: "Pe măsură ce pandemia COVID-19 evoluează în întreaga lume, vom continua să ne facem partea noastră pentru a ridica la rang de autoritate informațiile despre sănătate."
 
Ilustrația solicitării de tip comunist a CCDH: