ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 15.45 Noii miniștri ai Justiției, Economiei, Mediului de Afaceri și ministrul delegat pentru Fonduri Europene au depus jurământul de învestitură, joi, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului consideră că remanierea guvernamentală este una „bună” și că va duce la o „întărire a echipei guvernamentale”.

„Domnule Prim-ministru, iată că, după relativ puțin timp, ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanțele sunt deosebite și cred că această mișcare este una bună. Doamnă Ministru, domnilor Miniștri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun! Înțeleg această remaniere, pe care mi-a propus-o Prim-ministrul, ca o mișcare de întărire a echipei guvernamentale", a declarat Klaus Iohannis, care a adăugat că vineri va promulga Legea de respingere a Ordonanței 13 și de aprobare a Ordonanței 14.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au mai participat premierul Sorin Grindeanu, președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Știrea inițială

Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de nominalizare pentru patru portofolii în cadrul Guvernului: Tudorel Toader - Ministerul Justiției, Rovana Plumb - ministru delegat pentru Fonduri Europene, Mihai Tudose - Ministerul Economiei, Alexandru Petrescu - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Propunerile au fost făcută în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) și art. 106 din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 7 și art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Administrația prezidențială a dat publicității un comunicat, în care se spune că Șeful Statului a semnat numirea în funcție a celor patru noi miniștri, dar și cele de revocarea lui Alexandru Petrescu din funcția de Ministru al Economiei și al Virginiei Toader din funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni.