ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Parlamentului a decis, marți, organizarea unei ședințe comune jubiliare pe 26 aprilie, care va fi dedicată aniversării Centenarului "Iași-Capitala Regatului României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri", la care să participe, printre alții, președintele Klaus Iohannis, transmite Mediafax.

Ședința va fi ocazionată și de împlinirea a 100 de ani de la dezbaterile și adoptarea de către Senat și Adunarea Deputaților reunite la Iași, a legilor reformatoare ale Statului Român: legea agrară și legea electorală.

„Organizarea unei ședințe comune a Senatului și Camerei Deputaților va permite marcarea rolului istoric și politic al deciziilor forului legislativ de acum 100 de ani, precum și exprimarea unui consens politic al actualului Parlament, prin adoptarea "Legii centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918", se arată în informarea trimisă de Tăriceanu Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit documentului, la ședința comună jubiliară vor fi invitați președintele Klaus Iohannis, foștii președinți ai României, Custodele Coroanei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanți ai Academiei Române, membri ai Guvernului, parlamentari și miniștri din Republica Moldova dar și reprezentanți ai Corpului diplomatic acreditat la București.