ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși dr. Anthony Fauci, consilierul pe probleme de coronavirus de la Casa Albă, a desconsiderat puterea imunității naturale rezultate în urma unei infectări cu SARS-CoV-2, un studiu recent al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a arătat că imunitatea naturală a fost superioară celei induse de vaccinuri în timpul valului Delta, scrie WorldNetDaily (WND).

Studiul, publicat miercuri, a concluzionat că „protecția dobândită în urma infectării a fost mai ridicată după ce varianta Delta a devenit predominantă, o perioadă în care imunitatea indusă de vaccin a scăzut la multe persoane, din cauza ocolirii răspunsului imun” de către noua variantă și a scăderii protecției imunitare.
 
CDC a ținut, totuși, să precizeze că datele folosite în studiu reflectau o perioadă care s-a încheiat în luna noiembrie, când varianta Delta a fost înlocuită de Omicron. Cu toate acestea, chiar și directorul general al Pfizer a recunoscut că vaccinul său oferă o protecție redusă, spre zero, față de Omicron.
 
Descoperirea confirmă rezultatele unui studiu israelian din august, care demonstrează „că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infectării, a bolii simptomatice și a spitalizării” în comparație cu cea indusă de vaccinuri.
  
CDC a emis miercuri o declarație în care insistă asupra faptului că, deși trecerea prin boală oferă protecție contra unei noi infectări, vaccinarea ar fi singura modalitate sigură de a beneficia de o protecție de durată.
 
Cu toate acestea, studiul CDC a recunoscut că eficiența vaccinului s-a diminuat după doar câteva luni, în timpul perioadei de răspândire a variantei Delta. Și se știe de mai bine de un secol că imunitatea naturală oferă protecție împotriva proteinelor din învelișul exterior al unui virus respirator, existând dovezi solide privind persistența anticorpilor. 
 
De exemplu, la aproape două decenii de la apariția SARS-CoV-1, care este similar în proporție de aproximativ 90% cu SARS-CoV-2, imunitatea naturală a persistat, potrivit studiilor. Cercetătorii au descoperit că aproximativ 50% dintre persoanele fără expunere cunoscută la noul coronavirus au un răspuns eficient la virus din partea celulelor T, acea parte a sistemului imunitar care atacă particulele străine.
 
Numeroase studii estimează o imunitate de durată pentru persoanele care au avut COVID-19. Un studiu publicat în februarie 2021 de revista Science a constatat că „după COVID-19 se generează o memorie imunitară semnificativă”. Iar un articol din revista Nature din mai 2021 informa că cercetătorii cred că „persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 vor produce probabil anticorpi împotriva virusului pentru cea mai mare parte a vieții lor.” Un studiu al Universității Emory și al Centrului de Cercetare a Cancerului „Fred Hutchinson”, care a fost finanțat de National Institutes of Health - pentru care lucrează Fauci - a prezis o „imunitate de lungă durată împotriva SARS-CoV-2 după o infectare naturală”.
 
Și, de fapt, în noul studiu al CDC publicat miercuri se afirmă: „Deși unele studii franceze și israeliene efectuate pe populație au observat o scădere a protecției dobândite printr-o infectare anterioară, acest lucru nu a reieșit din rezultatele acestui studiu sau ale altor studii mari din Marea Britanie și Statele Unite”.
 
Spitalizări asociate cazurilor de COVID-19 confirmate în laborator, definite în funcție de istoricul vaccinării și al unui diagnostic anterior - California, 30 mai - 13 noiembrie 2021. Se observă o incidență a infectării grave (care să necesite spitalizare) aproape de 0 în rândul persoanelor nevaccinate, dar trecute prin boală, care beneficiau de imunitate naturală.
 
Deși, conform graficului de mai sus, persoanele vaccinate trecute prin boală par să beneficieze de o protecție similară celei observate la persoanele nevaccinate cu un diagnostic anterior de Covid-19, graficul nu ilustrează și durata protecției. Or, așa cum am evidențiat în cuprinsul articolului, studiile au demonstrat că imunitatea naturală este una de durată, inclusiv împotriva variantelor noi de virus, pe când eficiența vaccinurilor scade în decurs de doar câteva luni, iar noile variante ocolesc răspunsul imun, lăsând loc liber infectării. În plus, vaccinurile prezintă un risc considerabil de reacții adverse, unele dintre ele foarte grave, incluzând și un număr semnificativ de decese.