ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul medical cu bani privați a început anul trecut după comunicatul DSU „În vara acestui an, ca urmare a creșterii constante a numărului de persoane infectate cu noul virus și în vederea anticipării unei supraaglomerări în Unitățile de Primiri Urgențe, DSU, Ministerul Sănătății, Institutul Matei Balș, cu sprijinul altor parteneri, a fost semnat un acord de comodat, prin care Spitalul Monza (n.r. privat) operează noua unitate modulară Chitila, ca punct de triaj pentru pacienții cu simptomatologie ușoară”, potrivit EVZ.

Unitatea modulară de la Chitila a fost construită cu bani privați, fiind ajutat de ONG-ul fostei iubite a lui Vlad Voiculescu, Melania Medeleanu și de ONG-ul Andreei Marin, Prețuiește Viața. Lista finală cu sponsorii spitalului de campanie de la Chitila înregistrează 59 de firme și companii mari, amintește EVZ.

Locul convenit pentru desfășurarea proiectului medical a fost găzduit de Auchan Retail România împreună cu Leroy Merlin. Cei doi mari retaileri au bătut palma cu Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății, în aprilie, anul trecut.

Proiectul prevăzut în comunicatul de pe pagina Auchan menționa că „Suprafața alocată, de 7.500 m 2 , este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească".

Jurnaliștii de la EVZ au afirmat că, în ciuda investițiilor și dotărilor oferite, centrul mobil de la Chitila nu a funcționat niciodată.