ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de spioni militari din cadrul NATO au fost pregătiţi în România. Se întâmplă la Oradea, într-un centru de excelenţă în domeniul culegerii de informaţii. 

Partenerii din Alianţă beneficiază de expertiza militarilor români, dobândită în misiunile din Balcani, Afganistan, Irak şi, mai recent, Africa.
 
Aici se instruiesc militari din cadrul NATO, specializaţi în culegerea de informaţii din surse umane. Centrul de excelenţă al Alianţei funcţionează de 5 ani la Oradea. Peste 600 de spioni militari au fost pregătiţi pînă acum la noi, informează TVR.

Centrul de excelenţă a devenit unul dintre principalii furnizori de expertiză în domeniul informaţiilor din surse umane din cadrul Alianţei Nord-Atlantice

Este prima facilitate NATO din România, iar personalul, internaţional.

Armata română are în acest moment o brigadă de informaţii, adică peste 1.000 de spioni militari. Sunt recunoscuţi pentru abilitatea de a culege informaţii din zone sensibile, adeseori frământate de conflicte. Se infiltrează în diverse medii şi îşi pun viaţa în pericol pentru că, de multe ori, nu poartă arme.