ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul universitar de imunologie Virgil Păunescu susține că autoritățile chineze au ”copiat” rețeta vaccinului anti COVID-19, dezvoltată de cercetătorii de la Timișoara, și pe care aceștia din urmă au publicat-o cu cel puțin o lună înainte.

Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen din Timișoara, susține că cercetătorii chinezi vor să-și însușescă rezultatele muncii echipei sale, potrivit Adevărul.

Virgil Păunescu, directorului centrului Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din Timișoara, a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că lucrează la vaccin personalizat care să protejeze împotriva noului coronavirus.   Vaccinul s-ar putea dezvolta folosind tehnologia utilizată în vaccinarea personalizată în cancer, susțineau specialiștii de la Timișoara. 
 
 Virgil Păunescu susține că a fost contactat de cercetătorii din chinezi pentru a colabora  la punerea în practică a acestei tehnologii. La începutul lunii martie, chinezii au publicat un articol aproape care seamănă foarte mult cu cercetările de la OncoGen.   
 
„Pe data de 8 Februarie am publicat (împreuna cu echipa de la OncoGen) un articol care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva Covid-19. Tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte.    Astăzi am aflat că pe data de 3 martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol (aproape) identic cu al nostru. Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru.   Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să mai și adauge .   Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre, deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, a scris Virgil Păunescu, pe pagina sa de Facebook.