ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mijlocașul danez Christian Eriksen, victima unui stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, a fost operat, joi, pentru instalarea unui defibrilator. Jucătorul va fi externat vineri. Stopul cardiac ar fi putut fi cauzat de miocardită. Dacă inserarea dispozitivului este definitivă, fotbalistul nu va mai putea juca în seria A, conform publicației News.ro, citate de Știri pe Surse

Federația Daneză de Fotbal și de Rigshospitalet au anunțat joi că un defibrilator subcutanat va fi implantat în corpul mijlocașului de la Inter Milano. În aceeași zi a fost făcută și operația, considerată una de rutină în domeniul medical. Însă aceasta ar putea să schimbe pentru totdeauna viața sportivă a jucătorului danez. În primul rând, trebuie înțeles dacă implantul defibrilatorului va fi temporar sau permanent. În al doilea caz, trebuie exclusă posibilitatea revenirii lui Eriksen pe teren în Serie A. 

Vineri, cu excepția unei situații neprevăzute, Eriksen va părăsi spitalul din Copenhaga unde a fost internat de sâmbăta trecută și va merge la casa sa din Danemarca. Cu un însoțitor de călătorie în interiorul corpului, defibrilatorul, un sistem de protecție ce reglează aritmia cardiacă.

În anunțul său, federația daneză nu a dezvăluit nici un diagnostic, însă totul sugerează că miocardita a fost cauza prăbușirii fotbalistului pe teren în meciul cu Finlanda, scrie gazzetta.it, care adaugă că este vorba de o inflamație pentru care un tratament medicamentos nu ar fi fost suficient. Rămâne de văzut ce anume a cauzat miocardita la o persoană atât de tânără și, pe deasupra, și sportivă!