ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:00 Sorin Mîndruțescu se află la conducerea Oracle România din 2003, funcție din care coordonează în prezent peste 4.000 de angajați.

Mîndruțescu a intrat în echipa Oracle în urmă cu 17 ani, ca director de vânzări pentru aplicațiile software dedicate zonei de servicii financiare.
Sorin Mîndruțescu s-a ocupat de-a lungul anilor de coordonarea mai multor proiecte IT, dintre cele mai notabile fiind procesul de design și aplicare a strategiilor IT pentru Banca Comercială Română - Erste Bank Austria.
Între 2004 și 2008 a fost sales director al operațiunilor din Europa de Sud-Est, funcție din care a coordonat 11 țări din Europa de Sud-Est.

Anterior, Sorin Mîndruțescu a lucrat la Bancorex și la Banca Turco-Română, dar a luat parte și la punerea bazelor Bank Austria Creditanstaldt, actuala UniCredit, ca director de sucursală.

În septembrie 2010, au apărut informații că Mîndrutescu ar fi fost propus de PD-L ca ministru al comunicatiilor în locul lui Gabriel Sandu, care ar urma sa fie remaniat.

Potrivit Mediafax, din declarația de avere depusă în anul 2013, atunci când Sorin Mîndruțescu era membru în Consiliul de Administrație al CFR, reiese că acesta deținea:

- 6.000 de mp de teren intravilan în Zărnești, teren dobândit în anul 2006, pe care îl avea împreună cu împreună cu Alexandr Pastor.

- câte 50% din trei proprietăți: un apartament în București (dobândit în 2003)- 415 mp, o casă în Corbeanca (dobândită în 2011)-225 mp și o casă de vacanță la Bran (dobândită în 2007)- 593 mp.


- ceasuri în valoare de 25.000 de euro

- bijuterii de 20.000 de euro

-conturi bancare: 7.119 euro, circa 3000.000 de lei și aproape 138.000 de dolari

- are acțiuni la clinica LMS Plastic Surgery Clinique, unitate de chirurgie plastică ce aparține soției sale Erodia Mîndruțescu (împrumuturi de aproape 190.000 de euro și 50.000 de lei).

- deținea 6100 de opțiuni la Oracle Corp în valoare de peste 58.000 de euro (din care a rezultat un venit de 94.000 de dolari) și a dat un împrumut unei persoane fizice în valoare de 809.000 lei

- are un credit la Banca Transilvania de 231.000 de euro (credit scadent în 2036)

- de la Fondul Proprietatea, în calitatea sa de membru al Comitetului Reprezentanților, avea o indemnizație de 108.000 lei
 
- nu și-a publicat însă venitul de la Oracle pe motiv de confidențialitate
 
Știrea inițială

O anchetă DNA a izbucnit la una dintre cele mai mari companii de software din România, informează antena3.

Procurorii au descins miercuri atât în sediul multinaționalei Oracle, situat în cartierul Pipera din București, cât și la domiciliul directorului general, Sorin Mândruțescu. Este unul dintre cele mai mari dosare care vizează exclusiv acte de corupție între companii private. 

Principalul suspect ar fi chiar directorul companiei IT, Sorin Mîndruțescu.  El este acuzat de DNA că ar fi primit mită 869.000 de euro de la mai multe firme private pentru a le acorda contracte cu Oracle România. Ar fi vorba de subcontractări pentru servicii de furnizare de hardware, software și de monitorizare. Mîndruțescu ar fi fost denunțat chiar de reprezentații firmelor cărora le-ar fi cerut bani.

După mai bine de două ore de audieri, Sorin Mândruțescu a declarat că este vorba doar despre o neînțelegere. 

Întrebat dacă i s-au adus vreun fel de acuzații, bărbatul a spus că nu vrea să comenteze mai mult, pentru că anumite elemente sunt confidențialiale.