ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100.000 de străini au rezidenţa în România şi mai mult de jumătate dintre aceştia provin din ţări din afara Europei, a anunţat Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), citat de agenţia chineză Xinhua. 

IGI a anunţat că în prima jumătate a acestui an a oferit servicii pentru 107.715 străini care au drept de şedere legal în România. Dintre aceştia,  48.000 sunt din UE şi Elveţia iar 59.716 din alte trei ţări.

"Statisticile arată că România continuă să fie o destinaţie-ţintă pentru străinii care emigrează aici în număr mare", afirmă IGI într-un comunicat , adăugând că majoritatea străinilor din UE provin din Italia, Germania şi Franţa, iar din cei din afara UE, din Moldova, Turcia şi China.

Conform IGI, străinii care îşi stabilesc rezidenţa în România o fac pentru reîntregirea familiei, studii, un loc de muncă sau şedere permanentă.
 
Majoritatea chinezilor au venit în România după 1990 şi mulţi dintre ei au început să facă comerţ în Bucureşti şi oraşele limitrofe, mai notează Xinhua.