ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a declarat joi seara că speră ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener, deși pe acestă instituție ''există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget'', informează Mediafax.

''ANAF (...) sper eu să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept că pe ANAF există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget, însă cred că aceste presiuni n-ar trebui să fie cele care să ducă la o performanță a colectării la buget, ci această performanță ar trebui să vină, în primul rând, din reducerea evaziunii fiscale și dintr-o contribuție voluntară, să spun, în acest proces de colectare", a afirmat premierul.

Șeful guvernului spune  că ANAF nu mai trebuie transformată într-o instituție de forță, ci într-una care să facă puntea de legătură între mediul privat și Guvern.