ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circul Globus din Capitală a prezentat, duminică seara, ultimul spectacol la care au participat animale, după ce Consiliul General al Municipiului București a decis ca dresura să fie interzisă la spectacolele de circ.

Potrivit Digi24, administrația circului a încheiat colaborarea cu animalele și păsările printr-un show de anvergură. Timp de patru zile, circul bucureștean a fost gazda Festivalului Internațional de Circ, care a reunit în manej peste o sută de artiști români și cincizeci de animale și păsări.

Consiliul General al Municipiului București a decis pe 30 ianuarie să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale, din cauza relelor tratamente aplicate acestora în perioada în care sunt dresate.

Conform noului regumalent, în atribuțiile Circului Globus vor intra "realizarea și prezentarea de producții/coproducții artistice constând în spectacole de circ și festivaluri, filme, prezentate publicului în București, în țară și în străinătate, în scopul promovării actului de cultură și al educării publicului spectator, urmărind continuarea tradiției artei de circ, valorificarea optimă a potențialului artistic existent, stimularea inovației și a creativității, promovarea pe plan național și internațional a valorilor artistice autohtone și universale din domeniul artelor spectacolului".