ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-și depună mandatul de premier desemnat și flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea unui guvern majoritar, a anunțat șeful partidului, Florin Cîțu.

„BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN - mâine va fi un BPN în format fizic - de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorități”, a spus Florin Cîțu, la sediul central al PNL, după ședința BEx care a avut loc în format de videoconferință. Formularea „negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României” ar putea însemna că PNL va negocia cu PSD, dar nu și cu AUR, deși ambele sunt partide ajunse în Parlament pe cale democratică.

Cîțu a subliniat că decizia flexibilizării mandatului de negociere este o propunere a BEx. El a spus că marți seara se vor discuta mai multe detalii despre echipele de negociere și cine le va conduce.

„În această seară au luat cuvântul foarte mulți dintre colegi și aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Național (al PNL, n.r.) pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt nu vorbim despre o flexibilizare, vorbim de faptul că PNL va începe negocierile cu toate forțele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorități”, a spus șeful partidului, citat de Agerpres

El a reiterat că, anterior, au existat trei consultări în conducerea PNL și decizia nu a fost favorabilă flexibilizării mandatului de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă.

„PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier. Data trecută știți că eu am făcut acea propunere. Vom avea discuții în partid. (...) Vom avea o discuție în PNL și vom vedea în funcție și de negocieri care este propunerea de premier, dar asta va fi decizia partidului”, a mai spus Florin Cîțu.