ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momentul acela când slugile încep să-și muște stăpânii: Fostul premier Florin Cîțu, a cărui semnătură se găsește pe contractele de achiziție a „vaccinurilor” Covid, se declară favorabil anchetării Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, care a făcut comanda de vaccinuri în numele tuturor statelor membre U.E. Ceea ce este corect, doar că o asemenea anchetă s-ar opri, inevitabil, și la Florin Cîțu, principalul implementator în România al demersurilor vacciniste inițiate de Comisia U.E.

Florin Cîțu, ex-lider PNL și ex-premier, în prezent președintele Senatului, a declarat marți, despre acuzațiile aduse de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (lider PSD), privind achiziția de „vaccinuri” Covid din perioada în care Cîțu a fost premierul României, că „putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană”, potrivit EVZ.ro. Achizițiile dispuse de Florin Cîțu sunt anchetate de DNA pentru contractarea a 120 de milioane de doze de „vaccin” Covid într-o țară cu circa 20 de milioane de locuitori, în care abia s-a depășit numărul de 5 milioane de vaccinați, înainte de a fi abandonată campania națională de inoculare. La rândul ei, Ursula von der Leyen este anchetată de Ombudsmanul European pentru modul netransparent în care a comunicat cu șeful Pfizer, achiziționând apoi în numele U.E. circa 2 miliarde de doze de ser Covid, în mare parte de la Pfizer.

Florin Cîțu a afirmat, în legătură cu achiziția dozelor de vaccin anti-Covid, că Ministerul Sănătății dă comanda, iar Ministerul Finanțelor face sau nu plata.

„Ministerul Sănătății e la PSD de vreo patru luni de zile. Cred că la anchetă putem să băgăm și iertarea de datorii pe care o facem acum către sectorul Apărare. După ce Ponta a iertat 1,1 miliarde, la câțiva ani mai iertăm 100 de milioane.

Ar trebui să uităm de ce statul român, în loc să crească pensii, salarii, dacă tot vrea să crească pensii și salarii, la începutul anului dă bani către Templeton (Franklin Templeton- n.r.), prin semnătura ministrului de Finanțe, ar trebui să uităm de ce dăm bani unei bănci, cum este CEC de la buget, în loc să îi lăsăm să ia bani din piață…. Foarte multe decizii care trebuiesc analizate. Dacă mergem spre procuratură, le băgăm acolo la pachet pe toate”, spune Florin Cîțu.

Ex-președintele PNL „uită” că cele 120 de milioane de doze au fost contractate în 2021, când PSD nu se afla încă la guvernare, iar Ministerul Sănătății era deținut de Ioana Mihăilă de la USR. De altfel, o anchetă a DNA urmărește in rem achizițiile de „vaccinuri” Covid dispuse de Guvernul Cîțu, Florin Cîțu fiind cel care a contrasemnat orice ordin al CNSU și orice demers al Ministerului Sănătății, aflat pe atunci în subordinea sa ierarhică. În numele Guvernului României a semnat întotdeauna premierul, nimeni altul decât Florin Cîțu, dacă ne referim la anul 2021.

Citiți și: S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL

Deși mereu s-a justificat în fața națiunii că trebuie să facă ce spune Europa, lovit parcă de amnezie, mai nou, Florin Cîțu dă vina pe Comisia Europeană atunci când vine vorba despre achiziția dozelor de „vaccin” Covid - de 6 ori mai multe decât totalul populației unei țări ca România, majoritar reticente la vaccinare.

„Nu îmi dau seama unde este semnătura premierului, când comanda a fost făcută de Ministerul Sănătății și plata este făcută de Ministerul Finanțelor. Ministerul Sănătății putea să spună oricând că nu vrea să dea comanda, Ministerul Finanțelor că nu vrea să plătescă”, a spus Cîțu, întrebat despre contribuția sa în comanda de vaccinuri anti-COVID.

„E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen - n.r.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană. Lucrurile acestea se pot face, bineînțeles că instituțiile statului pot face asta”, a continuat Cîțu, adăugând că toate contractele au fost făcute la nivelul conducerii UE.

Acesta a mai spus când se poate încheia contractul: „Oricând, bineînțeles”. Adevărul nu este acesta însă.

Citiți și Polonia spune STOP noilor livrări sau plăți de așa zise vaccinuri ARNm contractate prin UE și își asumă un conflict juridic numai să nu mai vadă Pfizer

Foto: