ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Iașilor, convertitul de la PSD la PNL Mihai Chirica, după ce a aprobat manifestarea de „mândrie” a homosexualilor prin centrul orașului chiar de marea sărbătoare a Acoperământului Maicii Domnului, a susținut, joi, și o conferință de presă despre Sărbătorile Iașiului, care au loc în preajma praznicului Sfintei Parascheva. El a anunțat că acestea se vor desfășura, însă într-o formă mai restrânsă și cu mai multe măsuri de protecție care se impun din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

„Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenți la ce măsuri luăm pentru a nu aduce și un nivel de infectare mai mare", a declarat jurnaliștilor primarul Mihai Chirica, chipurile grijuliu.

"Vom face concerte atunci când vom putea face concerte. Ne gândeam dacă să facem târg de vinuri. Sunt două opțiuni. Opțiunea numărul unu: facem, dar intră doar vaccinații. Și asta poate fi un imbold, dar din păcate poate fi cam târziu pentru că nu poate dovedi încheierea schemei complete de vaccinare.”, a spus Chirica.

Același argument nu i s-a mai părut valabil peste numai un minut, când, în ceea ce privește pelerinajul la racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, care în fiecare an, în preajma zilei de 14 octombrie, este scoasă în fața Catedralei Mitropolitane, primarul Iașiului a precizat că cel mai probabil se va face "nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare".

"Dacă vom ajunge la concluzia că pelerinajul, într-o formă controlată împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, se va face, se va face nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare.", a menționat Chirica.

„În opinia sa, o decizie de interzicere a pelerinajului va fi greșită pentru că "va scoate la suprafață mișcări extremiste, care nu sunt în favoarea religiei, ci sunt extremiste politic", ceea ce s-a întâmplat și anul trecut, scrie, textual Agerpres, confirmând aprecierile lipsite de fundament ale primarului în ceea ce trebuia să fie o știre de presă.

„Coincidență”, de astăzi, 1 octombrie 2021, în Vatican, angajat pe față în „resetarea” lumii, se intră numai cu așa-zisul „certificat verde”. Măsura cu privire la intrarea în biserici cu pașaportul „verde” electronic al Erei Covid este valabilă în Franța încă din iulie.

Citiți și Profețiile Părintelui Justin Pârvu se împlinesc azi: Veți fi căutați și în crăpăturile pământului pentru vaccinare și acte biometrice. Să nu le acceptați! Național: Cine nu se vaccinează va fi exclus social! 

Duet Cîțu - Chirica pe tema introducerii certificatului de vaccinare în Biserică, la Iași

Pelerinajul de la Iași de Sfântă Parascheva se va putea desfășura dacă se respectă regulile în vigoare privind gestionarea pandemiei de COVID-19, a declarat în aceeași zi, spre seară, prim-ministrul Florin Cîțu, acesta adăugând că înainte de desfășurarea procesiunii organizatorii ar trebui să solicite DSU local și o recomandare în acest sens, transmite Agerpres.

"Dacă se respectă exact regulile pe care le avem în vigoare în acest moment, nu văd o problemă. Dar trebuie să respecte: distanțare socială, mască, dezinfectant. Cred că, dacă toate acestea se respectă, nu trebuie să fie o problemă", a spus Florin Cîțu, la TVR 1.

Acesta a precizat că pelerinii care doresc să intre în biserică ar trebui, teoretic, să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, scrie Agerpres redând din declarația lui Cîțu de la TVR 1 (Video AICI, min. 9.00).

"În partea de interior ar trebui, teoretic. Dacă sunt la coadă, afară, nu este nevoie, sunt afară, în spațiu liber. Dacă este așa, da. Dar acum nu știu exact care vor fi procedurile acolo și cum se va desfășura întreg pelerinajul. Eu zic că cel mai bine ar fi ca organizatorii să ceară celor de la DSU să vadă ... o recomandare. DSU poate să dea recomandare și ar fi bine, înainte de a începe procesiunea, să fie cerută o recomandare de la DSU, ca să se știe exact regulile care trebuie respectate", a arătat Cîțu, chipurile necunoscător.

DSU - Departamentul pentru Situații de Urgență - este condus de „comandantul acțiunii Covid”, deja primul om în stat, Raed Arafat, cu care Cîțu împarte conducerea CNSU - Comitetul Național pentru Situații de Urgență - care tocmai a născut Hotărârea anti-constituțională ca doar vaccinații și cei trecuți prin boală să poată participa la evenimente etc, deși vaccinații, după cum o spun specialiștii onești și o adeveresc spitalele pline de injectați, se infectează și răspândesc virusul fără limite.

Citiți și Manuela Hărăbor, reacție dură împotriva Dictaturii Covid: AJUNGE! Vă place dictatura, vă simțiți puternic și invincibil, dar am o veste pentru dumneavoastră, domnule Arafat: Nu scapă nimeni de Dreapta Judecată. Sâmbătă Dumnezeu va fi cu noi!

Ce constatăm, de fapt: o conivență în declarații și fapte pe linia Iași - București, corelată cu o decizie aberantă și fără precedent în spațiul european, prin care, de fapt, interzicându-se accesul nevaccinaților la evenimente, spectacole culturale etc, nu mai rămâne decât un pas pentru ca spațiul sacru al Bisericii să fie considerat de asemenea spațiu public care trebuie să se supună noilor reguli ilegale tocmai instituite abuziv, noaptea ca hoții, de un guvern fără legitimitate și reprezentativitate, al cărui premier își face propriul popor, respectiv majoritatea enormă de 70% care se opune vaccinării, drept un popor de proști.

ATENȚIE!