ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul liberal Ciprian Ciucu și-a anunțat locuitorii din Sectorul 6 că anul acesta nu vor avea luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Explicația: cheltuielile cu luminile de Crăciun ar fi de 500.000 de euro, iar în plus conceptul e „de prost gust”.
 
Fostul consilier liberal în primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, are o mai veche tradiție în a suprima și denunța tot ce are legătură cu religia. În 2019, Ciucu o acuza pe Gabriela Firea și pe subalternii ei că dau cu tămâie în clădirea Consiliului General, în sălile grupurilor PNL și USR, înaintea fiecărei ședințe. Ciucu se arăta deranjat de mirosul de tămâie, așa cum de altfel, pe toată durata mandatului său de consilier la PMB era profund ofensat de ”comportamentul religios” al lui Firea.

"Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru. Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei", a scris Ciprian Ciucu, luni, pe Facebook. Ciucu spune că este "mai zgârcit cu banul public".

"Mă gândesc că, de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust", a afirmat Ciprian Ciucu.

În opinia sa, poate fi o decizie "impopulară", dar a subliniat că și-a propus ca în acest mandat să facă ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care va ajunge.