ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O casă boierească de patrimoniu național, din Gorj, a dispărut cu totul de pe fața pământului. Casa, fost muzeu al satului, data din 1850 și a fost văzută ultima dată acum aproape 10 ani.

Boierul Costică Bărbătescu a fost cel care ridicat casa în 1850. Clădirea a reușit să reziste în timp, până acum un deceniu. După 1989, casa a fost retrocedată, dar propietarul nu a mai vrut să știe de ea. Abia acum  autoritățile au descoperit că, de fapt, clădirea de patrimoniu nici nu mai există în realitate. Dispariția a fost constatată când primarul a cerut aprobare de la Ministerul Culturii pentru un plan urbanistic, informează Antena3.
 
Abia atunci responsabilii din Cultură au constatat că lipsea casa boierească inclusă în patrimoniul naţional. 
 
Casa boierească, inclusă în patrimoniul naţional, a funcţionat o vreme şi ca muzeu, dar mai apoi a intrat în proprietatea moştenitorilor, care au lăsat-o în paragină.

Şi localnicii spun că locuinţa de patrimoniu nu mai există de zece ani. Lângă ea au apărut în schimb alte trei clădiri noi, pentru care nu s-a cerut un aviz de la Direcţia de cultură.
 
Şi poliţiştii au început o anchetă pentru distrugerea unei clădiri de patromoniu. Oamenii legii au cerut inventarierea tuturor imobilelor aflate în paragină şi care figurează în actele Ministerului Culturii.